Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ κ. ΗΛΕΚΤΩΡΑ!?

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης, σημαντικές εξελίξεις στο θέμα της μονάδας καύσης με σημερινή ανακοίνωση της "Ηλέκτωρ":
Τρίτη, 27 Απριλίου 2010
Ο Ηλέκτωρ αποσύρει το ενδιαφέρον για τη μονάδα στη Θήβα
Το ενδιαφέρον της για τη δημιουργία μονάδας Ενεργειακής Αξιοποίησης Βιομάζας στη Θήβα αποσύρει η Ηλέκτωρ.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση “η εταιρεία μετά και από τις αντιδράσεις που εκφράστηκαν στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής στις 20/4/2010 ημέρα Τρίτη απο βουλευτές της Βοιωτίας τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ καθώς και από την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ (κατά τη διάρκεια της παρουσίασης θέσεων του ΣΕΒΙΑΝ) σχετικά με τη δημιουργία μονάδας Ενεργειακής Αξιοποίησης Βιομάζας στη Θήβα, αποσύρει το ενδιαφέρον της για την επένδυση αυτή έχοντας σαν Αρχή και Πολιτική της, ότι καμία επένδυση και ειδικά περιβαλλοντική δεν μπορεί να επιβιώσει “με τα ματ”.
Άλλωστε επενδύσεις ανάλογου ενδιαφέροντος επιζητούνται εναγωνίως σε άλλες περιοχές της γης (sic) και τυγχάνουν καλύτερης υποδοχής.
Σε περίπτωση που η τοπική κοινωνία, που εκπροσωπείται δια της δημοτικής αρχής, των πολιτικών κομμάτων και των λοιπών φορέων κατανοήσουν τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη καθώς και την τεραστίων διαστάσεων επένδυση που θα επιφέρει τη δημιουργία νέων και εξειδικευμένων θέσεων εργασίας για την περιοχή, η εταιρεία θα επενεξετάσει τη δυνατότητα ανάκλησης της απόφασης αυτής” καταλήγει η ανακοίνωση.
http://www.capital.gr/

Το σχόλιό μας:
Πρόκειται για στρατηγική υποχώρηση της ΗΛΕΚΤΩΡ, κάτω από την κατακραυγή που ξεσήκωσε το σχέδιο στην τοπική κοινωνία. Είναι μια μεγάλη επιτυχία των Θηβαίων πολιτών που απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι όταν οι πολίτες κινητοποιούνται, μπορούν να φρενάρουν καταστροφικές επιλογές για τον τόπο τους. Ωστόσο στο κλείσιμο η εταιρεία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ανάκλησης εάν οι τοπικές αρχές αλλάξουν άποψη. Και αυτό πρέπει να το έχουμε όλοι υπόψη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

η απόσυρση Μπόμπολα από τη Βοιωτία είναι θετική εξέλιξη και νίκη των πολιτών
δυστυχώς ακούγεται εντόνως ότι το "ενδιαφέρον" του συγκεκριμένου επενδυτή για μονάδα που θα κάει μέρος των σκουπιδιών της Αττικής επικεντρώνεται πλέον στην Ψυττάλεια (που, κατά κάποιο τρόπο είναι "ιδιωτικοποιημένο" νησί...)