Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΒΟΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»;

αναδημοσίευση απο Θεσπιακά blog

Eύλογες απορίες και ερωτηματικά διατυπώνονται στις συζητήσεις τους από μέλη των κατά τόπους περιβαλλοντικών κινήσεων, οργανώσεων και από ενεργούς πολίτες που τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιήθηκαν στα πλαίσια της Συμπαράταξης Βοιωτών για το Περιβάλλον για την αποτελεσματικότητα της Συνέλευσης της Συμπαράταξης, η οποία θα γίνει το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011, ώρα 5.30 μ.μ. στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου
Αλιάρτου


Φωτο από την εκδήλωση "Απόβαση στην Αντίκυρα     
   
Απορίες γιατί η μνημονιακή κρίση μεγαλώνει ραγδαία σε όλη την χώρα αλλά και ιδιαίτερα στην Βοιωτία τα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων, των εργαζομένων και των αγροτών. Αυξάνει την ανεργία οδηγώντας πολλούς μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες στο λουκέτο. Σ΄ αυτές τις συνθήκες φαντάζει για πολλούς σαν πολυτέλεια, ή μπαίνει σε δεύτερη μοίρα η απαίτηση των Βοιωτών Πολιτών, όπως είχε διατυπωθεί με επιτυχία μέχρι τώρα, για προστασία του περιβάλλοντος από την αυταρχική, άναρχη, χωρίς όρους και όρια βιομηχανική επέκταση στην περιοχή μας.
Είναι χαριστικά από την άποψη αυτή τα γεγονότα όπως το ότι στο ν/σ της κ. Μπιρμπίλη για την «Προστασία της βιοποικιλότητας» που ανεβάζει την αρτιότητα οικοπέδων προς δόμηση σε περιοχές Natura από τα σημερινά 4 στρέμματα στα 10, ο Κ. Καρτάλης, υποστήριξε πως «ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ» καθώς και η οργάνωση εκδήλωσης από τους συλλόγους αποφοίτων πανεπιστημίων Καίημπριτζ, Χάρβαρντ, Όξφορντ, Πρίνσετον και Στάνφορντ, την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011, με θέμα «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΧΟΠΕΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ».

Ερωτηματικά για το αν μπορούν οι ενεργοί πολίτες της Βοιωτίας, που αναμένεται να συμμετάσχουν μαζικά στην ανοικτή, όπως πάντα σε όλους τους πολίτες, Συνέλευση της Συμπαράταξης, να ιεραρχήσουν σωστά τα προβλήματα και να συνθέσουν ένα νέο, ενωτικό, αποτελεσματικό πρόγραμμα δράσης που να ανταποκρίνεται στις νέες συνθήκες κρίσης. Ένα πρόγραμμα δράσης το οποίο να εμπνέει τους πολίτες και να ενώνει τους κοινωνικούς, πολιτικούς και κομματικούς οργανισμούς, οι οποίοι θα έπρεπε φύσει και θέσει να υποστηρίζουν τέτοια κινήματα.
Είναι η δεύτερη Συνέλευση της Συμπαράταξης που γίνεται στην Αλίαρτο. Φιλοδοξία της πρέπει είναι και πάλι, όπως πριν 2 χρόνια, να γίνει σύνθεση των προτάσεων των ενεργών πολιτών της Βοιωτίας από την Αντίκυρα μέχρι τα Οινόφυτα και από την Θίσβη μέχρι το Κόκκινο για ένα πρόγραμμα δράσης που να ανταποκρίνεται στις νέες συνθήκες.
Θεσπιακά blog

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Oυδέποτε ισχυρίσθηκα στις συνεδριάσεις της Βουλής, ότι "σε περιόδους οικονομικής κρίσης, και η οικολογία είναι πολυτέλεια". Ισχυρίσθηκα ακριβώς το αντίθετο ότι δηλαδή θα πρέπει να αποτρέψουμε την ιδέα που αρκετοί στηρίζουν αυτό το διάστημα, ότι δηλαδή σε περιόδους οικονομικής κρίσης η οικολογία είναι πολυτέλεια. Τα πρακτικά της Βουλής το επιβεβαιώνουν. Οπως και ισχυρίσθηκα ότι πρέπει να διασφαλισθεί η ισόρροπη σχέση περιβάλλοντος και ανάπτυξης αλλά και ότι είναι μύθος ότι ευθύνεται η περιβαλλοντική νομοθεσία για καθυστερήσεις στις επενδύσεις.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΤΑΛΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ

ADMIN 1 είπε...

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.