Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2007

Νέες πληγές στον Ελικώνα

Χορήγηση άδειας για έρευνα κοιτασμάτων βωξίτη στην εταιρία Μπάρλος Α.Ε και σε έκταση 27 στρεμμάτων στον Ελικώνα αποφάσισε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Βοιωτίας. Με τη γνωστή πλέον κοροιδία ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ενώ η εταιρία από παλαιότερες εξορύξεις έχει αφήσει πίσω της τεράστιες εκκρεμότητες για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος. Η απόφαση πάρθηκε μόνον με τις ψήφους των συμβούλων της πλειοψηφίας. Να θυμηθούμε να τους στείλουμε για δενδροφύτευση - με πρώτο σκαπανέα τον Νομάρχη- όταν τελειώσουν οι εξορύξεις.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ακουσαμε οτι και οι δημοτικες αρχες της περιοχης εινια θετικές για την σχετικη αδεια.
λετε και αυτες, να μην αγαπούν τον τόπο τους και εσείς να είστε οι αποκλειστικοί τιμητές του περιβάλλοντος.
ξεκαβαλείστε πριν είναι αργά.
Κουράσατε και δεν πέιθετε!

Ανώνυμος είπε...

δηλαδή φίλε ανώνυμε σε πείθει ο Μπάρλος ή ικανότητα των αρχών μας να διαχειριστούν την προστασία του Ελικώνα. Γιατι δεν κάνεις μια βόλτα στις ανοιχτές πληγές που έχει αφήσει πισω της η ίδια εταιρεία.
Και μια ερώτηση η άδεια εξόρυξης είναι στα καμένα;

Ανώνυμος είπε...

πριν να είναι αργά για ποιον ΄΄ανώνυμε΄΄;

Ανώνυμος είπε...

....μιά φορά και εναν καιρό φοράγανε κουκούλες!!!καλό είναι να τις πετάξετε γιατί απο τις θέσεις και μόνο φαίνεται ποιός είσαι!

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΆΝΩ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΩ. ΞΕΚΑΒΑΛΛΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ.
ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΜΑΧΗΣ.ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΕΥΙΑΣΘΗΤΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΜΑΣ. ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΙΣΟΠΕΔΩΜΑ.
ΛΙΓΗ ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ.
ΚΩΣΤΑ, ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΠΑΡΛΟΣ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΟ.
ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΗ ΑΥΤΗ, Ή ΑΝΙΔΕΗ Ή ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΗΣ;
ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ, ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΔΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΙΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ. ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΔΩΝ ΚΙΧΩΤΕΣ. ΚΑΝΩ ΔΙΑΚΡΙΣΗ, ΣΑΦΕΣΤΑΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ.
ΣΤΑΥΡΟ, ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ, ΑΛΛΑ ΑΣΕ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗΣ ΕΞΥΠΝΑΔΑΣ. ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ. ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΣΟΥ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ.
ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΑΙΖΟΥΝ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ Λ.
ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ, ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ Η ΕΠΑΡΣΗ, Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥΞΕΡΟΙ!!!!. ΟΧΙ ΟΛΟΙ, ΑΛΛΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ. ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ, ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΕΙΘΩ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ.
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ Ή ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ Ή ΤΟΥΣ ΕΜΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Χρήστο Λ., απο που έβγαλες το συμπέρασμα ότι θεωρούμε ότι είμαστε οι μοναδικοί ευαίσθητοι και αυτόκλητοι προστάτες; Όλες οι ομάδες πολιτών σχολιάζουν, ενημερώνουν και αγωνίζονται για τα θέματα που τις ευαισθητοποιούν αλλιώς ποιός ο λόγος να υπάρχουν; Για το πολύξεροι, σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις εξάλλου περίπου τα ίδια σχόλια είχαν και τα τοπικά ΜΜΕ.
Πάντως οι τοπικές αρχές δεν είναι πάντα αλάνθαστες, αλλά ούτε και ταυτίζονται πάντα με τη γνώμη των κοινωνιών που εκπροσωπούν. Τα υπόλοιπα περί έπαρσης, καβαλημένων κλπ που προφανώς χρησιμοποιείς για δημιουργία εντυπώσεων δεν είναι άξια σχολιασμού. Πάντως στις ομαδικές προσπάθειες κάθε κριτική είναι καλόδεχτη. Αρκεί να είναι έντιμη.

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε ΕΝΕΡΓΕ, η κριτική μου είναι εκ βαθέων και μετα απο προβληματισμό. Είναι άδικο το ισοπέδωμα.
Είνια άδικο, εσυ να απαντάς ξερά και απαξιωτικά, ότι τα σχόλια "...δεν είναι άξια σχολιασμού.....". Τινα υποθέσει ένας καλόπιστος, με αυτή την αποστροφή σου. Έχω άδικο να τα κριτικάρω, όπως φαίνεται να σε ενόχλησε;
Όσα γράφω, είναι καλόπιστα και προέρχονατι απο τα σχόλια και της κοινωνίας, αλλα και την προσωπικη μου άποψη.
Χαίρομαι για την ευαισθητοποίηση.
Με ενοχλέι η πληρης απόρριψη ή η έπαρση της μοναδικότητας, που σαν θεση, είναι καθαρά αντιδραστική και αναχρονιστική.
Να μου αναφέρεις, σε προκαλώ, τις περιπτώσεις, που οι τοπικές αρχές, δεν ε΄λινια σλυμφωνες, με συγκεκριμένες αποφάσεις.
Επιμένω, ότι χρειάζεται προσγείωση, όχι στην καθημερινότητα, αλλά στους στόχους και τις λογικές.
Όταν υπάρχει ευθύνη, υπάρχει η αλήθεια και η επιόρτηση των αοφάσεων.
Γιατι τα βρίσκετε όλα αρνητικά, ή ότι όσα γίνονται, αυτα γίνονατι μετα απο "ενεργειες" της συμπαραταξης.
Γιαυτό γράφω περί έπαρσης και καβαλημένων. Μου δίνεται το δικαίωμα λογω πράξεν και πρακτικών.Όχι για εντυπώσεις. Αυτές ποτε δεν ενδιαφέρουν.
Όσα ράφτηκαν απο τους φίλους Κώστα, ανώνυμο και Σταύρο, θα συμφωνείς μαζί μου, ΄τι έχουν στοιχεία αρνητικηςεπρσέγγισης της κρ'ισης και τπου σχολιασμού κάπιιοων ενεργειών. πριαλεί απορία, η πλήρης απόρριψη των τοπικών αρχών, ή η αναγόρευση του αγώνα της συμπαράταξης, σε μοναδικό εγγυητή και θεματοφύλακα του περιβάλλοντος.

Ανώνυμος είπε...

Όπως βλέπω απ ότι λές
χρήστο λ. όλοι εδώ ψιλογνωριζόμαστε είμαστε μια "παρέα".Αλλά όσον αφορά εμένα και τον "κύκλο" μου,
δεν εχω "κύκλο" .....αλλα ούτε και "αυλικούς" δίπλα μου.
-"ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΆΝΩ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΩ. ΞΕΚΑΒΑΛΛΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ.
ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΜΑΧΗΣ".
-Καλό είναι να υπάρχει και μια φωνή να μας φρενάρει και λίγο το "ΕΓΩ" μας... μιας και όλα τα μάτια του πλανήτη είναι στραμμένα επάνω μας.
Την θέση σου τελικά δεν μας την είπες ούτε ο Μπάρλος σε πείθει,....αλλά σε πειράζουνε οι "ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ".
Καλό θα ήταν και εσύ να ήσουν με …ΑΥΤΟΥΣ και όχι απέναντί τους.
…..Με κουράζουν αυτοί που κάνουν κριτική σε αυτούς που δρουν.
-"ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΗ ΑΥΤΗ, Ή ΑΝΙΔΕΗ Ή ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΗΣ";
-Τι είναι αυτό που σε προβληματίζει με την τοπική κοινωνία; ολόκληρη κοινωνία δεν θέλει να πάρει θέση γιατί θα έχει άμεσα αντί-θέση και θα έχει "ρήξεις" ο καθένας με τον "κύκλο" του ...(όχι μόνο για αυτό το θέμα αλλά και για άλλα).
Ούτε άσχετοι είναι ούτε ανίδεοι και δεν είναι κανείς εξυπνότερος από τον άλλον αλλά έχει να κάνει με την "ι δ ι ο τ έ λ ε ι α" του καθενός και την "σ κ ο π ι μ ό τ η τ α".(Κάτι θα ξέρεις και εσύ)

Α!! και κάτι άλλο…… όλοι καλά παιδιά είμαστε τους κακούς τους έχουμε κλείσει
μέσα!
σταύρος

Υ.Γ.
και για να μην κουράζουμε τον υπόλοιπο κόσμο, επί προσωπικού
stavros@enarmonisis.org

Ανώνυμος είπε...

σταυρο
απο όσα γράφεις, συμμερίζεσαι τις απόψεις μου. Σε κάποια θέματα διαφωνούμε και είναι θεμιτο. Είμαι με όλους και όχι με τους λίγους, ούτε με καθε μορφής Μπάρλο.
Αυτο ξεκαθαρίστηκε απο την αρχή.
Η κριτικη μου εστιάζεται σε συγκεκριμένα θέματα, που κάποιοι, για να μην αδικω όλους, επιμένουν στην "αποκλειστικότητα".
Κοινοί οι στόχοι μας, όχι όμως το "μόνο εμείς" και ευτυχώς ποπυ υπάρχουμε.
Εμπιστεύομαι τους τοπικούς εκλεγμένους φορείς. Ο κόσμος, αν δει κατι, θα το βγάλει στην επιφάνεια.
Δεν συμφωνώ με όσ αγρ'άφεις για την τοπική κοινωνία. Νομίζω ότι έχει κριτήριο καικ δεν υπόκειται σε κοπιμότητες.Δεν ξέρω τίποτα, άν υπονοείς κάτι.
Τελιεώνω, λέοντας ότι αυτα που γραφω, θα πιάσουν, αν και νομίζω, έπιασαν τόπο. Συνεχίζουμε όλοι μας.

Ανώνυμος είπε...

αλήθεια χρήστο, σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση, πχ ο Πρόεδρος της Αντίκυρας ποιά συμφέροντα εκπροσωπεί, για το συγκεκριμένο θέμα του εργοστασίου εκφράζει την άποψη της πλειοψηφίας της κοινότητας ή την άποψη του Μυτιληναίου;