Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2008

Νέα απο το μέτωπο της ρύπανσης

Υπόμνημα προς τον Επίτροπο Υγείας της Ε.Ε. κ. Κυπριανού και τον επίτροπο Περιβάλλοντος κ.Δήμα, απέστειλε το Ινστιτούτο Τοπικής Αειφόρου Ανάπτυξης και Πολιτισμού που εδρεύει στα Οινόφυτα, που δημοσιεύεται στο http://tragwdia-aswpou.blogspot.com/ , όπου αφού επισημαίνονται οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία όχι μόνο των κατοίκων των περιοχών επτά δήμων: Αυλίδας (νομός Ευβοίας), Σχηματαρίου, Τανάγρας, Οινοφύτων (νομός Βοιωτίας), Αυλώνας, Συκάμινο, Ωρωπός (νομός Αττικής), αλλά και όλων των καταναλωτών προιόντων (βιομηχανικών και αγροτικών) που παράγονται στην περιοχή, ζητούνται να ληφθούν άμεσα μέτρα. Εντωμεταξύ στο http://asopossos.wordpress.com/2008/01/09/ δημοσιεύεται ψήφισμα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ Αθήνας για το θέμα της ρύπανσης του Ασωπού.

Πρόβλημα πάντως αντιμετωπίζει και το γειτονικό Σχηματάρι που έχει συνδεθεί με την ΕΥΔΑΠ, γιατί το νερό της Υλίκης χρειάζεται υψηλότερη επεξεργασία - που προφανώς δεν γίνεται, με αποτέλεσμα έντονη μυρωδιά στο πόσιμο νερό.

Τέλος κάτι γίνεται και στη Λιβαδειά, που τις τελευταίες μέρες σημειώνεται σχετική κινητικότητα. Η επιστολή που στάλθηκε στο Νομάρχη και το Δήμαρχο

(βλ. http://symparataxi.blogspot.com/2007/12/blog-post_18.html)

φαίνεται πως κάτι απέδωσε: στον Βιολογικό γίνονται κάποιες κινήσεις βελτίωσης ενώ κλήθηκε και εξ Αθηνών εργαστήριο για την λήψη δειγμάτων νερού στην ευρύτερη περιοχή του ΧΥΤΑ. Είδομεν.

3 σχόλια:

www.katagelies.gr/katagelies/ είπε...

Ειμαστε δίπλα σας σε οτι χρειαστείτε. katagelies.gr

Ανώνυμος είπε...

Τι να πρωτοκαταγγείλουμε βρε παιδιά; Δεν βλέπετε τι χάος υπάρχει στην περίπτωσή μας;

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση. Όλα τα τοπικά ιστολόγια είναι πλήρη σοβαρών καταγγελιών και κάθε δημοσιοποίηση βοηθάει.
Αγαπητέ Ασωπέ-ςος (είδες γραμματική;)θα τα πούμε και απο κοντά αύριο στην Αλίαρτο, πάντως η μέχρι τώρα συνεργασία, αποδείχθηκε πέραν πάσης προσδοκίας.