Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

Σχέδια για Πυρηνική ενέργεια στην Ελλάδα;

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα τον τελευταίο καιρό σε πολλές Αθηναικές εφημερίδες (Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Ποντίκι, Εποχή κλπ) για την πιθανότητα να ανοίξουμε τις πόρτες μας στην πυρηνική ενέργεια. Σχετική και η υπόσχεση του Πρωθυπουργού στην Ινδία ότι θα διευκολύνουμε το πυρηνικό της πρόγραμμα, σχετικές και οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Δυρράχιο, στο Τέτοβο και στη Βουλγαρία. Ήρθε η ώρα της Ελλάδας; Σχετική ανακοίνωση με τίτλο :
"Η Δυτική Μακεδονία σε πυρηνικό κλοιό" μας έστειλε η οργάνωση ΟΙΚΟ-ΔΙΚΤΥΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ με το ερώτημα: "Εξετάζεται και η περίπτωση εγκατάστασης πυρηνικού σταθμού στην Κοζάνη ; " Περισσότερα http://www.ecokinisi.blogspot.com/

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μόνο αυτό μας έλειπε

Ανώνυμος είπε...

μόνο αυτό ανώνυμε ή που θα μας πούν ότι μόνο έτσι θα γλιτώσουμε απο τη ρύπανση και τις κλιματικές αλλαγές;

Ανώνυμος είπε...

συμπαραταχθείτε γιατί χανόμαστε

Ανώνυμος είπε...

Η πυρηνική ενέργεια είναι ασφαλής, καθαρή και θα μας απαλλάξει σε μεγάλο ποσοστό από την περιβαλλοντική ρύπανση. Αν οι ηγέτες μας δε φοβόντουσαν το πολιτικό κόστος, δλδ τις φοβικές αντιδράσεις από όσους δεν έχουν μελετήσει το θέμα, θα είχαν χτίσει ήδη πυρηνικά εργοστάσια.

Συμπαράταξη Bοιωτών για το Περιβάλλον είπε...

Ανώνυμε είναι μια πολύ μεγάλη παγίδα να υιοθετείς με βεβαιότητα μια τέτοια επιχειρηματολογία. Χωρίς να είμαστε ειδήμονες για το ζήτημα, επισημαίνουμε δύο πολύ σοβαρά προβλήματα:
- το θέμα της ασφαλούς διάθεσης των πυρηνικών αποβλήτων που μέχρι σήμερα δεν έχει λυθεί
- το θέμα της ασφάλειας (από κάθε άποψη) ιδιαίτερα σε μια χώρα μπάχαλο και σεισμογενή σαν τη δική μας και τις διπλανές που ξεκινούν ή έχουν ήδη (Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία, Τουρκία).
Τέλος υπάρχουν ειδικοί που τονίζουν ότι το κόστος της ασφάλισης τέτοιων εγκαταστάσεων ανεβάζει κατακόρυφα το κόστος της ενέργειας.
Σε κάθε περίπτωση δεν έχουμε εξαντλήσει ούτε την ανάπτυξη και εφαρμογή τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας αλλά ούτε και την ανάπτυξη εναλλακτικών πηγών π.χ. υδρογόνο, ΑΠΕ κλπ Ας ξεκινήσουμε απο λιγότερο φοβιστικές μορφές ενέργειας έστω και αν πιστεύεις ότι οι λόγοι είναι ψυχολογικοί.

Antianemikos είπε...

Ίσα ίσα για να μην βάλουμε ανεμογεννήτριες πρέπει να χτίσουμε πυρηνικό εργοστάσιο! ΝΑΙ στην πεντακάθαρη και αξιόπιστη πυρηνική ενέργεια!