Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2008

Καταδίκη της Ελλάδας για έλλειψη μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας

Την ώρα που ετοιμάζονται τόσες νέες ενεργειακές μονάδες με καταστροφικές περιβαλλοντικές συνέπειες, το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων καταδίκασε (18/1/2008) την Ελλάδα εξαιτίας της μη εφαρμογής της Οδηγίας 91/2002 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Δεκεμβρίου 2002, για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων. Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου (έκτο τμήμα) της 17ης Ιανουαρίου η Ελληνική Δημοκρατία καταδικάζεται διότι παρέλειψε "να θεσπίσει εμπροθέσμως τις αναγκαίες νομοθετικές, κανονιστικές και διοικητικές διατάξεις για τη συμμόρφωσή της προς την οδηγία 2002/91/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 16ης Δεκεμβρίου 2002, για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων" και "παρέβη τις υποχρεώσεις που υπέχει από την οδηγία αυτή".
Χωρίς κανένα μέτρο γιατην εξοικονόμηση των ενεργειακών μας πόρων σχεδιάζουμε να καλύψουμε ολοένα αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες αποκλειστικά και μόνο με την κατασκευή νέων σταθμών παραγωγής ενέργειας. Αποτέλεσμα αυτών των μονάδων θα είναι μεγάλα κέρδη για τους παραγωγούς, ολέθρια αποτελέσματα για το περιβάλλον στις περιοχές που θα εγκατασταθούν αυτές οι μονάδες αλλά και στον πλανήτη και αλματώδη αύξηση της τιμής του ρεύματος (έχει ήδη αρχίσει) λόγω των προστίμων που θα πληρώνονται και της αγοράς "δικαιώματος" εκπομπής αέριων ρύπων του θερμοκηπίου.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Α΄ όλα κ΄ όλα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση μας αδικεί. Τρανταχτή απόδειξη το νέο Διοικητήριο στη Λιβαδεια. Αντιπροσωπευτικό δείγμα κτιρίου ενεργειακής απόδοσης. Ούτε το οχυρό Ρούπελ δεν πρέπει να έχει τόσο σκυρόδεμα!!!

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο ανώνυμος!

Ανώνυμος είπε...

Τι μου λέτε! Βράχος το διοικητήριο ε; Πότε θα τελειώσει ακούτε τίποτε; Νισάφι πιά!

Ανώνυμος είπε...

Μήπως να κάνουμε έρανο υπερ αποπερατώσεως γιατί ακούστηκε ότι έχουν πέσει πολλά λεφτά και δεν φτάσανε.