Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2008

XYTA Λιβαδειάς και εξασθενές χρώμιο

Πριν απο λίγο καιρό, στείλαμε επιστολή (που την ανακοινώσαμε και εδώ και στα ΜΜΕ) σε Νομάρχη και Δήμαρχο Λιβαδειάς
(βλ. http://symparataxi.blogspot.com/search/label/ΧΥΤΑ) ζητώντας : "...να ελεγχθούν τα υπόγεια νερά των λεκανών Τσουκαλάδων και κάτω Ρου Βοιωτικού Κηφισού για εντοπισμό εξασθενούς χρωμίου, δεδομένου ότι όπως σημειώνεται και στην έκθεση της Ένωσης Ελλήνων Χημικών (Οκτώβρης 2007) η ιλύς (λάσπη) των Βιολογικών και οι ΧΥΤΑ επιφέρουν μόλυνση με εξασθενές χρώμιο στα νερά"
Τον ΧΥΤΑ και τον Βιολογικό δεν γνωρίζουμε να τους έχει ελέγξει κανείς απο τη Νομαρχία ως σήμερα. Την περασμένη βδομάδα όμως, τόσο ο δ/ντής της ΔΕΥΑΛ όσο και ο Δήμαρχος Λιβαδειάς διαβεβαίωσαν δημοσίως ότι μέτρησαν τα νερά και "ούτε ίχνος εξασθενούς χρωμίου". Την επόμενη μέρα, ο Δήμος Χαιρώνειας ανακοίνωνε στους δημότες του ότι στο πόσιμο νερό Χαιρώνειας και Θουρίου βρέθηκε εξασθενές χρώμιο.
Μετά απο αυτές τις εξελίξεις, είναι επιτακτική ανάγκη να ελεγχθούν πλήρως τα υπόγεια νερά (γεωτρήσεις άρδευσης και ύδρευσης) και οι πηγές ρύπανσης, γιατί όσο κανείς δεν αναγνωρίζει το πρόβλημα και αποποιείται τις ευθύνες, δεν το αντιμετωπίζει κιόλας. Σήμερα, γιατί είναι ήδη αργά.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ειλικρίνεια δεν είναι το ισχυρό σημείο του κ.Τσιφή και των έντιμων φίλων του.

Ανώνυμος είπε...

Γλύψε, γλύψε όλο και κάτι θα μείνει. Μέχρι και Δ/ντή μπορεί να σε κάνουν στο τέλος. Έτσι είναι η ζωή η άτιμη. Άν δεν έχεις πατέρα πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, πως αλλιώς να σε αξιολογήσουν για Δ/ντή Δημοτικής Επιχείρησης;