Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

Νέα κίνηση για το περιβάλλον, στα Βάγια

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΒΑΓΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Συμπολίτες,
Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες μιας προσπάθειας άναρχης βιομηχανοποίησης του Νομού μας που υποβαθμίζει το περιβάλλον και θέτει σε κίνδυνο την υγεία όλων μας.
Η Βοιωτία προορίζεται ως το νέο ενεργειακό κέντρο όλης της Ελλάδας: αιολικά πάρκα στον Ελικώνα, 10 εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο, λιθανθρανθρακικό εργοστάσιο, σχεδιασμός για επέκταση και εμπορική χρήση του λιμανιού της Θίσβης. Οι σχεδιαζόμενες εγκαταστάσεις συνολικά από την άποψη εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, ισοδυναμούν με 2-2,5 φορές τα εργοστάσια της Μεγαλόπολης.
Στο επίκεντρο αυτής της πολιτικής βρέθηκε πρόσφατα και ο Δήμος μας με τη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 435 MW με φυσικό αέριο.
Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται δε θα πρέπει να αδιαφορήσουμε για τις εξελίξεις που απειλούν το περιβάλλον και την υγεία , τη δική μας και των παιδιών μας.


ΖΗΤΟΥΜΕ :
Την άμεση ανάκληση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.

ΚΑΛΟΥΜΕ : Όλους τους πολίτες των Βαγίων να συμπαραταχτούν και να ματαιώσουν με τον αγώνα τους τη δημιουργία της σχεδιαζόμενης μονάδας.

Καλωσορίζουμε την κίνηση Βαγίων, στον αγώνα των κατοίκων του νομού κατά της υποβάθμισης της ζωής και της ανεξέλεγκτης καταστροφής των φυσικών και αναπτυξιακών πόρων της Βοιωτίας. ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: