Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

Διαμαρτυρία έξω απο τη ΡΑΕ


Συγκέντρωση έξω από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, πραγματοποίησαν σήμερα πολίτες από Αθήνα, Βοιωτία, Εύβοια, Αιτωλοακαρνανία και συνάντηση με τους πρόεδρο και αντιπρόεδρο της ΡΑΕ κ. Μ. Καραμανή και Θ. Πανάγο, στους οποίους και μεταφέρθηκε η καθολική αντίθεση των τοπικών κοινωνιών στην προοπτική εισαγωγής του λιθάνθρακα στο ενεργειακό μείγμα της χώρας και τους ζητήθηκε να μην προχωρήσουν σε νέες θετικές γνωμοδοτήσεις.
Ζητήθηκαν, επίσης, εξηγήσεις για τον, τουλάχιστον, ανορθόδοξο τρόπο με τον οποίο εμφανίστηκε, στα αρχεία της ΡΑΕ, θετική γνωμοδότηση για μονάδα λιθάνθρακα στη Λάρυμνα, από τη ΔΕΗ. (περισσότερα εδώ)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ζητήθηκαν λέει εξηγήσεις για τον ανορθόδοξο τρόπο με τον οποίο εμφανίστηκε, στα αρχεία της ΡΑΕ, θετική γνωμοδότηση για μονάδα λιθάνθρακα στη Λάρυμνα, από τη ΔΕΗ.
Μα είναι πασιφανές ότι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αντί να ρυθμίζει τις πολύ δύσκολες ενεργειακές καταστάσεις ρυθμίζεται πολύ εύκολα ποιός ξέρει (που όλοι ξέρουν) από ποιούς...

Ανώνυμος είπε...

Απο κεί που ρυθμίζονται και οι τοπικοί και οι κεντρικοί. Προφανώς δεν κυβερνάνε αυτοί που εκλέγονται αλλά αυτοί που τους βοηθάνε να εκλεγούν.
Εξάλλου με τον ίδιο ανορθόδοξο τρόπο είχε περάσει και η μονάδα στο Μαντούδι και αποσύρθηκε κατόπιν ένστασης προσωρινά.