Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

Συμπαράσταση απο όλο τον Κορινθιακό! Διαβάστε το μήνυμα:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αίγιο 10 -5-2008

Η Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου ιδρύθηκε επειδή στην κλειστή λίμνη που ζούμε, κάθε τοπικό πρόβλημα μας αφορά όλους. Κάθε επιβάρυνση της φύσης στον Κορινθιακό έχει περισσότερα αρνητικά αποτελέσματα από οπουδήποτε αλλού.

Για αυτό είμαστε αντίθετοι στη σχεδιαζόμενη λειτουργία τριών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας. Με τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζονται να λειτουργήσουν, οι μονάδες αυτές παραβιάζουν την εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία και θα επιβαρύνουν το θαλάσσιο περιβάλλον του Κορινθιακού.

Αν οι μονάδες λειτουργήσουν, η ατμοσφαιρική ρύπανση, η θερμική και χημική επιβάρυνση του Κόλπου και η ασφυκτική κυκλοφορία πλοίων δεν θα μπορούν να αποσοβηθούν. Πρέπει συνεπώς ΤΩΡΑ να ληφθούν οι κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον μας, τόσο για τη σκοπιμότητα των μονάδων όσο και για τους όρους λειτουργίας οι οποίοι στον κλειστό Κορινθιακό Κόλπο πρέπει να είναι αυστηροί.

Δηλώνουμε την υποστήριξή μας στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Βοιωτίας που έχουν το θάρρος να υποστηρίξουν το κοινωνικό συμφέρον. Οι σχεδιαζόμενες μονάδες, υποθηκεύουν το μέλλον μας για χάρη τεραστίων συμφερόντων με ελάχιστο και μόνο βραχυπρόθεσμο όφελος προς την τοπική κοινωνία.

Η Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου διατηρεί εδώ και χρόνια συνεπή στάση όσον αφορά την ποιότητα ζωής και την ανάπτυξη στον Κορινθιακό Κόλπο με κεντρικό άξονα το υπάρχον ειδικό χωροταξικό σχέδιο του Κορινθιακού. Υπάρχουν πολλές προοπτικές για την ευημερία των κατοίκων και δεν χρειαζόμαστε την ισοπεδωτική επέλαση μιας παράλογης ενεργειακής πολιτικής

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Κ. Παπακωνσταντίνου Δ. Αγγελόπουλος

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαθεύτηκε ότι αύριο στην Αντίκυρα μαζεύει ο Μυτηλιναίος τους κολλητούς : Μίχο, Πανουργιά, Λαζάρου. Λέτε να τους μαλώσει για τις κακές τους επιδόσεις;

Ανώνυμος είπε...

ή να ζητήσει δηλώσεις έμπρακτης υποταγής? Μήπως πρέπει να ετοιμάσουμε καμμιά υποδοχή?

Ανώνυμος είπε...

Θα θέλει προφανώς να τους ανακοινώσει ότι τελικά αποφάσισε να φτιάξει το εργοστάσιο λιθάνθρακα, ότι είναι συμφέρον για την περιοχή και πρέπει να (ξανα)αλλάξουν ρότα. Θα τους διαβεβαιώσει όμως ότι δε θα προχωρήσει στην κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου παραγωγής ρεύματος.

Ανώνυμος είπε...

Και επιτέλους θα καταλάβουμε όλοι γιατί επιμένουν να λένε : ο κ.Μυτηλιναίος δεν θα προχωρήσει σε εργοστάσιο λιθάνθρακα χωρίς τη συνέναιση της τοπικής κοινωνίας
αντί να πουν:
η τοπική κοινωνία είπε ΟΧΙ.