Τρίτη 6 Μαΐου 2008

H τιμή, τιμή δεν έχει

Διαβάσαμε σε τοπική εφημερίδα ότι το Κοινοτικό Συμβούλιο Κυριακίου τάχθηκε, κατά πλειοψηφία, υπέρ της λειτουργίας δύο μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο. Σε αντάλλαγμα ο όμιλος Μυτιληναίου φιλοδώρησε την Κοινότητα με το ποσό των 60.000 ευρώ για να το διαθέσουν κατά την κρίση τους και με μία μελέτη οδοποιΐας.
Ο κοινοτάρχης κ. Λαζάρου ανέλυσε τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει την προστασία του περιβάλλοντος, εξήρε
«την συνέπεια του κ. Μυτηλιναίου που, αν και επιχειρηματίας, κράτησε το λόγο του και δεν προχώρησε σε μονάδα λιθάνθρακα»
και κατακεραύνωσε τους
«διάφορους συλλόγους με διάφορες επωνυμίες» που «θεωρούνε ότι τα θεσμικά όργανα Νομαρχία, ΤΕΔΚ, Δήμοι, Κοινότητες ολιγωρούν στο τεράστιο πρόβλημα που είναι η μόλυνση του περιβάλλοντος».
Διαπίστωσε μάλιστα «ότι οι άνθρωποι μας δίνουν την εντύπωση ότι μηδενίζουν τα πάντα καιροσκοπώντας».
Σε αποκλειστική συνέντευξη στο ιστολόγιό μας
οι γνωστοί – άγνωστοι σύλλογοι με τις διάφορες επωνυμίες, μας είπαν:
«διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν διάφοροι τοπικοί παράγοντες και κοινοτάρχες, που διεξάγουν ανένδοτο αγώνα κατά των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, που απειλούν την υγεία μας και το περιβάλλον, αρκεί να μην έχουν ονοματεπώνυμο και να μην εδρεύουν στην περιοχή μας»
και συνέχισαν απολογούμενοι:
«αν φωνάζουμε το κάνουμε μόνο και μόνο για να βοηθήσουμε ανεβάζοντας τις τιμές, που βρίσκονται ακόμη σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα».
Στη συνέχεια της συνέντευξης αναγνώρισαν το λάθος τους να μην εμπιστευθούν τον μπεσαλή επιχειρηματία :
«μας μπέρδεψε το γεγονός ότι προχώρησε, έβγαλε άδεια και ετοιμάζεται για τη μονάδα λιθάνθρακα χωρίς την τοπική συναίνεση. Καταλάβαμε, όμως, ότι δεν θα προχωρήσει αν δεν πείσει τους αιρετούς της περιοχής μας, γιατί τότε θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα στα μάτια τους ».

Κατόπιν αυτών, ελπίζουμε να γίνουν αποδεκτές οι παραπάνω εξηγήσεις και να λυθούν παρανοήσεις και δυσαρμονίες που υπονομεύουν τον αγώνα.

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Είναι πολλά τα λεφτά Άρη" και δεν εννοώ αυτά που δόθηκαν για την κοινότητα.

Ανώνυμος είπε...

Μερικά πρώτα ερωτήματα από τη συνεδρίαση της Κοινότητας Κυριακίου:
Γιατί πρόεδρος Λαζάρου ήθελε να παρθεί απόφαση μέσα στον Απρίλη, χωρίς να γίνει έκτακτο συμβούλιο?
Γιατί έβαλε δυό τρία θεματάκια ξεκάρφωτα και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έφερε το θέμα των εργοστασίων, ενώ αυτό ήταν το ζητούμενο?
Ποιόν φοβόταν και από ποιόν κρύβονταν και έκανε όλη τη διαδικασία βιαστικά και κατά το δυνατόν μυστικά?
Γιατί προσπάθησε να αποκλείσει από τη συνεδρίαση τη γραμματέα του κοινοτικού συμβουλίου και να επιβάλλει την αναπληρώτριά της, μήπως ήθελε να "διαμορφώσει" κατάλληλα αν χρειαστεί τα πρακτικά?
Αληθεύει ότι ένα από τα ανταλάγματα που δόθηκαν προσωπικά μεταξύ των άλλων σε μέλος του κοινοτικού συμβουλίου ήταν -άκουσον -άκουσον- η εκμετάλλευση των χιλίων περίπου ελαιόδεντρων που κατέχει το Αλουμίνιον στην Παραλία?
Αληθεύει ότι λίγο πολύ τα ανταλλάγματα που πήραν οι κ.κ. σύμβουλοι ήταν αυτής της αξίας για να γνωμοδοτήσουν θετικά προκειμένου να λειτουργήσουν δύο εργοστάσια στην περιοχή?
Μήπως ο Μυτηλιναίος επικαλείται τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας αποσπώντας τέτοιες αποφάσεις ξεπουλημένων "δημοτικών αρχόντων"?
Φτου σας ρε ξεφτίλες. Όσο και να προσπαθήσετε να τα κουκουλώσετε θα μαθευτούν ένα- ένα όλα και τα "δωράκια" και όλοι οι αποδέκτες αυτών.
Θα επανέλθω και αν χρειαστεί θα γίνω πιο συγκεκριμένη/ος.

Ανώνυμος είπε...

Μια απορία, η αυτού εξοχότης Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Κυριακίου κ.κ. Κακαρέπης Κωνσταντίνος, παρεβρέθηκε στη συνάντηση της Λιβαδειάς για την οργάνωση της καμπάνιας κατά του λιθάνθρακα ναι ή όχι? Ναι.
Ποιόν εκπροσώπησε εκεί?
Την κοινότητα Κυριακίου που τάσσονταν κατά του λιθάνθρακα. Μετά από δύο μέρες ψήφισε θετικά για τοφυσικό αέριο.
Ερωτώ: τάσσονται ακόμη κατά του λιθάνθρακα και τέρμα, ή τάσσονται κατά του λιθάνθρακα χωρίς τη συνένεση της τοπικής κοινωνίας. Υ.Γ. την τοπική κοινωνία εκφράζουν σύμφωνα με το άρθρο της Βοιωτικής Ώρας το ίδιο το κοινοτικό συμβούλιο.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σοβαρές οι καταγγελίες ανώνυμε των 11:55. Ίσως υπάρχει μια σύγχιση σχετικά με τον όρο μηδενιστές: ορισμένοι μπορεί να νομίζουν ότι εννοούνται αυτοί που παίρνουν μηδεν μίζες.

Ανώνυμος είπε...

Κάτι κακές αλλά καλά πληροφορημένες γλώσσες, λένε οτι το ίδιο βράδυ, η απόφαση (αντι) γράφτηκε και παραδόθηκε στον Γ.Καρ. του ΑτΕ. Όσο για τον αξιότιμο αντιπρόεδρο ήρθε στη συνάντηση της Συμπαράταξης στη Λιβαδειά, είπε τις κορώνες του αλλά προφανως στην πορεία θα του προέκυψαν νέα δεδομένα και αναθεώρησε τις απόψεις του.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΜΟΝΑΔΑ ΠΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙ ΡΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΗΣΥΧΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΤΡΑΒΑΤΕ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΑΡΚΕΤΑ ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ....

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΣΤΑ ΒΑΓΙΑ ΑΦΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ 3 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΥΡΙΟΥ ΘΗΒΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Σωστά τα λέει ο κύριος ανώνυμος των τριών τελευταίων σχολίων. Γιατί δεν τον αφήνετε ήσυχο να βολεύεται όπως ο ίδιος γνωρίζει; Γιατί δεν πάτε σπίτι σας;
Πως το είπατε; το σπίτι σας είναι δίπλα σε βιομηχανία και βρωμάει; Ε, δεν είναι τίποτε: ζητείστε και εσείς καμμιά δεκάρα απο το βιομήχανο και τραβάτε παραπέρα. Δεν σας δίνει; Ε, μην ανησυχείτε. Προσπαθήστε να εκλεγείτε σε ένα δήμο, μια κοινότητα, ένα σωματείο τελοσπάντων και έχει ο θεός.

Ανώνυμος είπε...

Για τον Ανώνυμο με τα ΚΕΦΑΛΑΙΑ.
Προσοχή την απόφαση δεν την πήραν ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ, αλλά το κοινοτικό συμβούλιο, εξ ονόματός τους, εν αγνοιά τους και διακηρύσσοντας όλο το προηγούμενο διάστημα τα αντίθετα. Γιαυτό το θέμα ότι μάθαμε το μάθαμε από τις τοπικές εφημερίδες.
Λοιπόν, κάτοικοι είμαστε και εμείς μεγάλε και μάλιστα του Κυριακίου. Και κοινοποιούμε τις απόψεις μας μέσα από το συγκεκριμένο blogg, όπως και εσύ.
Μόνο που εμείς είμαστε κάτοικοι και κυρίως πολίτες με ονοματεπώνυμο και εσύ είσαι ο πρώτος που μας ΞΕΡΕΙΣ. Εκφράζουμε τις αποψεις μας δημόσια και διεκδικούμε το δικαίωμα στη ζωή δημόσια.
Το κακό βέβαια με εσένα και την παρέα σου [που δραστηριοποιείστε άλλοτε σαν αρουραίοι και άλλοτε σαν ύαινες],είναι ότι όλοι σας ξέρουν και εσάς, τουλάχιστον στο Κυριάκι.
Ε τώρα θα μάθουν και παραπέρα και για εσάς και για τα κατορθώματά σας. Έτσι εκτός από τις μίζες και την μόλυνση, θα αφήσετε και ένα ΚΑΛΟ ΟΝΟΜΑ στα παιδιά σας.

Ανώνυμος είπε...

Για αυτούς που διαφώνησαν με τα εργοστάσια [πήραν θέση δημόσια, ξύπνιοι χωρίς να ονειρεύονται], αλλά πολύ νωρίς ενέδωσαν στις πιέσεις και στα "δωράκια", δανείζομαι ένα απόσπασμα από το ΝΑΥΤΙΛΟ του Στάθη της "Ε".

Κοκοβιοί οι χαμερπείς. Είδος που ζει δίπλα μας, ανάμεσά μας και προσπαθεί να ζήσει μέσα μας...
Γεννήθηκε δούλος - δεν έφταιγε αυτός, από πατέρα δούλο κράταγε η σκούφια του, κανείς δεν διαλέγει τους γονιούς του.

Καμμιά φορά τις νύχτες, νεανίας, φανταζόταν ότι (ελεύθερος κι αυτός κάποτε) ηττήθηκε σε αγώνα ολέθριον· έπεσε, πιάστηκε -έτσι το έφερε η τύχη- σκλαβώθηκε! όμως γρήγορα απόδιωχνε τη σκέψη. Σκέψη που δεν μπορούσε να γίνει όνειρο - με σπουδή λοιπόν την έσβηνε απ' τον νουν του και στον ασφαλή ύπνο του δούλου επέστρεφε, μέσα στου δούλου τα ενδύματα και τα ράκη κουρνιάζοντας ψυχή τε και σώματι...

Δεν ήταν κακό παιδί, χαμογελούσε με ευγένεια στους Δυνατούς· κι αυτοί, όταν το πρόσεχαν, ελυπούντο λίγο έτσι καχεκτικό καθώς ήταν, σκυφτό και λιμασμένο - πάντα του ανέθεταν να κάνει μια δουλειά και πάντα ο πρόθυμος δούλος έτρεχε να τη διεκπεραιώσει με περισσό ζήλο· ήθελε κι αυτός, με τον τρόπο του, να διακριθεί. Εύκολο ανάμεσα στους άλλους οικόσιτους, πιο ράθυμους, πιο πονηρούς, πιο απελπισμένους...

Ανώνυμος είπε...

Το μυστικό είναι στην μαγική φράση "χωρίς τη συνέναιση της τοπικής κοινωνίας" , που βολικά το μεταφράζουν: χωρίς τη συγκατάθεση των τοπικών συμβουλίων. Έτσι αύριο-μεθαύριο, μπορούν να εμφανίσουν νέα δεδομένα, "καθαρότερες τεχνολογίες", θεωρίες περι θέσεων εργασίας και τοπικής ανάπτυξης και να αλλάξουν γνώμη. Πιθανόν γιαυτό μας "στόλισε" ο κοινοτάρχης του Κυριακίου: για να βρεί λόγους να μην συμμετέχει στην κινητοποίηση ενάντια στο λιθάνθρακα. Εξάλλου και ο Μίχος της Αντίκυρας δεν εμφανίστηκε πουθενά - παρότι επανηλλειμένα τον καλέσαμε και προφορικά εξέφρασε τη συμφωνία του. Όσο για τον Πανουργιά του Διστόμου, μην τον είδατε: παριστάνει τον αόρατο, αφού βλέπετε εμείς δεν δίνουμε εργολαβίες!

Ανώνυμος είπε...

KAKOMIRI VOIOTE KALA NA PATHIS GIATI DEN ANTIDRAS OSO PREPI TORA POY PREPI K OTAN THA PNIGESE ESI K TA PAIDIA SOU SE ENA PERIVALON POY DEN TO AKSIZI KANENAS TOTE THANE ARGA K DE THA MPORIS NA ANTIDRASIS.
ALLA ME AYTOYS POY PSIFISES K TOYS AFINIS NA SE KIVERNOYN K NA TO PEZOYN K S[POYDEOI DIMARXOI - KOINOTARXES AFOY TOYS AFINIS K DE TOUS PETAS STON KORINTHIAKO KALA NA PATHIS

Ανώνυμος είπε...

Πετάχτε τους στον Κορινθιακό και νάναι και κοντά στην έξοδο των νερών απο τη μονάδα του φυσικού αερίου!

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ? ΑΣΤΕ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ? [ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΟΧΙ Ε ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΟ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝΤΕ ΣΑΣ ΜΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου απο τζάμπα μάγκες σαν του λόγου σου είναι γεμάτος ο κόσμος. Θα ξέρεις ότι και την Εθνική έχουμε κλείσει και το Ρίο έχουμε κλείσει και πορείες έχουμε οργανώσει και σε δημοτικά και νομαρχιακά συμβούλια έχουμε κάνει δυναμικές παραστάσεις. Το κυριότερο: έχουμε μάθει τι γίνεται και προσπαθούμε για ότι μαθαίνουμε να ενημερώνουμε και τους διπλανούς μας. Και τέλος έχουμε κάνει κάτι που για σένα θα ήταν αδιανόητο:έχουμε εκτεθεί, έχουμε συγκρουστεί και έχουμε πληρώσει ακριβά και με πολλούς τρόπους αυτό τον αγώνα.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΑΓΝΩΣΤΗ [ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΑ ΟΙΝΟΦΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΚΑΤΑΛΗΛΟ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ [ ΜΗ ΠΟΣΙΜΟ ]

Ανώνυμος είπε...

Ενθυμούμαι προ έτους ένα κοινοτάρχη μαινόμενο κατά την παρουσίαση της αλήστου μνήμης έκεθεσης του ΕΜΠ εντός του Κινηματοθέατρου ΑΠΟΛΛΩΝ στα Άσπρα Σπίτια.
Ενθυμούμαι εις έξαλην κατάσταση να αναφέρεται στη παντελή έλλειψη των επιπτώσεων στο ανθρωπογενές περιβάλλον.
Ενθυμούμαιτην έντονη αντίδρασή του στο ότι άλλα συμφωνήθηκαν και άλλα τελικώς πραγματοιποιήθηκαν.
Ενθυμούμαι την αλλόφρονα αποχώρησή του από το πάνελ των παρουσιαστών.
Ήμουν αυτήκοος μάρτυς κατά τη έξοδο από τον χώρο της παρουσίας της εκθέσεως της αγανακτισμένης απαίτησης του επικεφαλής καθηγητού "Εγώ θέλω τα λεφτά μου"
Τέλος λυπούμαι για αυτούς που χωρίς αιδώ γονυπετώς ενδίδουν.

Ανώνυμος είπε...

Αφησέ μας να μαντέψουμε: μήπως αναφέρεσαι στον κύριο Λαζάρου;
Δεν θα βρεχε εργολαβίες του Αλουμινίου εκείνο τον καιρό φαίνεται.

Ανώνυμος είπε...

Συ είπας!!