Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008

Συνεχίζεται η ανταλλαγή ανακοινώσεων για το Αλουμίνιο

Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
και σημειώνει ότι " δεν έχει καμία απολύτως αντίρρηση να συνεχίσει να έχει ως πελάτη της την ΑτΕ. Η καταγγελία της σύμβασης προμήθειας δεν σημαίνει τίποτα άλλο πέραν του ότι η ΔΕΗ δεν επιθυμεί να εκπροσωπεί έναν πελάτη της, που δεν δέχεται να καταβάλλει το τιμολόγιο πελατών υψηλής τάσης (Α-150), διεκδικώντας προνομιακή τιμολόγηση σε σχέση με όλους τους λοιπούς βιομηχανικούς πελάτες της. ...Υπενθυμίζεται.......ότι μεταξύ των εν δυνάμει εναλλακτικών προμηθευτών της είναι και η ίδια η ΑτΕ μέσω της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής της......... "

Συμπλήρωση 3/11/08: Απο http://viotia.blogspot.com/
Την παράταση της προθεσμίας καταγγελίας της σύμβασης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με την Αλουμίνιον ΑΕ αποφάσισε η ΔΕΗ Α.Ε., μέχρις ότου εκδοθεί η απόφαση του Δικαστηρίου, στο οποίο έχει προσφύγει η Αλουμίνιον με σχετική αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που δικάζεται στις 14.1.2009.Αυτό αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της επιχείρησης όπου σημειώνεται ότι έχει ήδη απορριφθεί δικαστικά, στις 22.10.2008, αίτημα της Αλουμίνιον κατά της ΔΕΗ για χορήγηση Προσωρινής Διαταγής. Πηγή: Καθημερινή και ΑΝΑ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το Κ.Κ.Ε. που τόσο ντόρο έκανε κάποτε για το πόσο ρεύμα πληρώνει το Αλουμίνιο γιατι σιωπά, γιατί σιωπά... (εννοώ τις τοπικές οργανώσεις, που ασχολούνται ακόμη με τετριμένες εκδηλώσεις).

Ανώνυμος είπε...

Την ανακοίνωση της Ένωσης έμαθα ότι την υπέγραψαν όλες οι παρατάξεις.

Ανώνυμος είπε...

Το ίδιο ερώτημα ήμουν έτοιμος να κάνω και γω για άλλες περιοχές, τόσο της Θίσβης, των Θεσπιών, της Θήβας. Είναι παρόδοξο. Ναι, δυστυχώς, ορισμένα μέλη και στελέχη του σε αυτές τις περιοχές όχι μόνο έχουν ταυτιστεί με τους νεόκοπους βιομηχάνους-επενδυτές αλλά κάνουν και χρυσές δουλιές. Όσο το κίνημα που εκπροσωπεί η Συμπαράταξη ανεβαίνει τόσο οι αμοιβές τους αυξάνονται. Ίσως έτσι πολεμάνε τον καπιταλισμό αλλά τους θυμίζουμε οτι πρέπει να μας ευγνωμονούν και να μη τολμήσουν να συνεισφέρουν ένα ποσό της αμοιβής τους στις Επιτροπές Πρωτοβουλίας και στην Συμπαράταξη γιατί οι καταστατικές μας αρχές μας απαγορεύουν να το πάρουμε. Μερικοί μάλιστα, είναι πρωτοπόροι πολέμιοι του κινήματος που αναπτύσσεται στη Βοιωτία για την αντιμετώπιση της βιομηχανικής επέκτασης. Δεν το ξέρουν αυτό οι καθοδηγητές τους; Τι κάνουν; Τους ανέχονται για να τους συνυπολογίσουν στις ψήφους του Κ.Κ.Ε. στις επόμενες εκλογές; Τι να τις κάνουν τέτοιες ψήφους; Ακόμα και ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αν πάρει το Κ.Κ.Ε. στις εκλογές τι να το κάνει χωρίς κίνημα; Και με αυτά τα μέλη και στελέχη που έχει στον κόρφο του τι κίνημα να κάνει; Αυτά για το Κ.Κ.Ε., προς το παρόν, γιατί έχω και συνέχεια. Έχω να πω , όμως, και για ορισμένους κυρίους του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ. Γιατί κανένα κίνημα δεν προχωράει μπροστά αν δεν διαλευκάνει τις θέσεις του και τις γραμμές του.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν ισχύουν αυτά για μέλη του ΚΚΕ και ειλικρινά φαντάζομαι ότι αναφέρεσαι σε ατομικές περιπτώσεις που μπορεί να υπάρχουν σε κάθε χώρο.

Είναι όμως πιθανό και οι χώροι της Αριστεράς να υποκύπτουν σε ένα πολιτικό καιροσκοπισμό προκειμένου να μη δυσαρεστήσουν φίλους, οπαδούς ή και ψηφοφόρους.

Ιδιαίτερα όταν μετά μανίας προσπαθείς να περιφρουρήσεις το χώρο σου, πέφτεις πολύ συχνά σε απίστευτες αντιφάσεις προκειμένου να μην φανεί ότι οι θέσεις σου είναι παρεμφερείς με των "άλλων".

Ανώνυμος είπε...

Κατ΄ αρχήν όταν αναφέρεσαι στο Κ.Κ.Ε. και στην Αριστερά δεν πρέπει να τους αποκαλείς «χώρους». Τα κόμματα της Αριστεράς έχουν ιστορικό ρόλο και αποστολή να τεθούν επικεφαλής στην πάλη του Λαού για τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας. Από αυτό το σημείο ξεκινάει η κριτική μου για ορισμένους που θέλουν τον τίτλο του Αριστερού.
Το «μπορεί να υπάρχουν σε κάθε χώρο» σημαίνει ενδοτικότητα και υποχώρηση στις πιέσεις για να εκτραπεί η Αριστερά προς την κατεύθυνση των σκανδάλων και της διαφθοράς. Τότε γιατί να την εμπιστευτεί ο κόσμος;
Τέλος, πρέπει να περιφρουρηθεί η πολιτική αλλά και η οργάνωση της Αριστεράς σαν το ξεχωριστό, το νέο, το ανατρεπτικό και το επαναστατικό στοιχείο στην γερασμένη πολιτική ζωή της χώρας και αυτό μόνο μανία δεν είναι. Είναι καθήκον της και χρέος όλου του Λαού.

Ανώνυμος είπε...

Ασφαλώς δεν φαντάζεσαι ότι όλοι όσοι εντάσσονται ή ισχυρίζονται ότι ακολουθούν ένα κόμμα - έστω και της Αριστεράς- έχουν εξασφαλίσει διαβατήριο ορθής αριστερής πρακτικής και ηθικής ανωτερότητας.
Όσο για το αν η πολιτική του ΚΚΕ στο οποίο και αναφέρθηκες αλλά ακόμη και του ΣΥΝ φέρνουν "το ξεχωριστό, το νέο, το ανατρεπτικό και το επαναστατικό στοιχείο στην γερασμένη πολιτική ζωή της χώρας " αυτό είναι ένα θέμα που σηκώνει κάποια συζήτηση.

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε, εννοώ τη μανία του ΚΚΕ αλλά και άλλων ομάδων να ξεχωρίσουν απο τους υπόλοιπους αριστερούς και αν είναι δυνατόν να τους εξαιρέσουν και απο το χώρο της Αριστεράς.