Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Οι νέοι αγρότες, ο Ασωπός και τα ρέστα απο την Νομαρχία

Πιθανολογεί ο Νομάρχης Βοιωτίας, ότι ο Ασωπός είναι μολυσμένος (!) όπως ανέφερε σε εκδήλωση συνδιοργάνωσε με την Ένωση Νέων Αγροτών Βοιωτίας με θέμα «Αγροτικό Περιβάλλον & Αγρότης, η επίδραση του Ασωπού» (που πιθανολογείται), την Δευτέρα 27 Απριλίου, στην Αλίαρτο.
Στη συνέχεια, ο κεντρικός ομιλητής ο κ. Γ. Ζιώγας, αναφέρθηκε σε θέματα άσχετα με το κεντρικό θέμα όπως στις προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνουν οι αγρότες κατά το ράντισμα. Οι αγρότες που συμμετείχαν ήταν ελάχιστοι - ενδεχομένως γιατί και οι ίδιοι πιθανολόγησαν το ενδιαφέρον της ημερίδας.
Η ατμόσφαιρα ζεστάθηκε με τις παρεμβάσεις μελών της Συμπαράταξης των κινήσεων πολιτών Βαγίων και Θήβας, που ... επανέφεραν το θέμα της εκδήλωσης δηλαδή τη μόλυνση των νερών της Βοιωτίας και προκάλεσαν το ενδιαφέρον των παρισταμένων αλλά και την έντονη δυσαρέσκεια του κ. Ζιώγα. Ο τελευταίος αποκάλεσε τους πολίτες αργόσχολους- ίσως πιθανολόγησε ότι μόνο αργόσχολοι προσέρχονται σε τέτοιες εκδηλώσεις - (και άλλα ανάλογα, αλλά ανάξια να μνημονευτούν).
Οι τοποθετήσεις των πολιτών αφορούσαν τον έλεγχο που έχουμε ζητήσει για συγκεκριμένες επιχειρήσεις στην περιοχή της Θήβας, τα αναπάντητα ερωτήματα, το μέγεθος του προβλήματος της ρύπανσης των νερών που είναι κοινό για όλους αλλά και την αλληλεγγύη προς τους θιγόμενους αγρότες. Η ανταπόκριση των παριστάμενων αγροτών ήταν πολύ θετική. Έτσι η εκδήλωση που ξεκίνησε κάπως άδοξα κατέληξε τουλάχιστον σε μια καλή επαφή ανάμεσα στα θιγόμενα και ενδιαφερόμενα μέρη: τους αγρότες και τους ενεργούς πολίτες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

στην αρχή είχαν καταπλεύσει Γιαννάκης Τόγιας Παπαθωμά Καρατζαλής και λοιποί αλλά στη συνέχεια είδαν λίγο κόσμο και την έκαναν και άφησαν μόνο το Ζιώγα στα δύσκολα