Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου στις 21/10

Σήμερα, έγινε γνωστό ότι το νομαρχιακό συμβούλιο Βοιωτίας θα συνέλθει την Τετάρτη 21/10 και αναμένεται να συζητηθούν οι ΜΠΕ για τις νέες αιολικές εγκαταστάσεις στον Ελικώνα. Ανεξάρτητα από το ποια κατάληξη θα έχει η προσπάθεια επανάληψης της διαδικασίας αξιολόγησης και γνωμοδότησης των παραπάνω ΜΠΕ οι κάτοικοι των χωριών του Ελικώνα θα είναι εκεί, διεκδικώντας να μπει φραγμός στην ανεξέλεγκτη δραστηριότητα των εταιρειών και μια συνολική αντιμετώπιση του ζητήματος.

Στο μεταξύ υπήρξε μια κινητικότητα στο θέμα αυτό από την πλευρά του νομαρχιακού συμβουλίου και της ΕΥΠΕ/ΥΠΕΧΩΔΕ, καθώς και μια ακινησία (σε βαθμό αφασίας) από την πλευρά του δήμου Κορώνειας.

Περισσότερα: Στη σκιά του Ελικώνα



Σημαντική εξέλιξη στο μέτωπο του Ελικώνα αποτελεί η σημερινή (9/10) ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θίσβης με την οποία γνωμοδοτεί αρνητικά για το νέο αιολικό πάρκο στον Αρβανικό. Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης απόφασής του κατά της επέκτασης του αιολικού πάρκου στο Περδικοβούνι. Μετά από αυτό παραμένει ακόμη περισσότερο έκθετος ο δήμος Κορώνειας, ο οποίος καλείται άμεσα, και πριν τη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου, να ανακαλέσει την απαράδεκτη απόφασή του.

5 σχόλια:

Π. Λ. είπε...

Όλοι πρέπει να είμαστε εκεί. Να καθορίσουμε και ημερομηνία συνέλευσης της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ. Με θέματα, διαδικασία και αποφάσεις.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκινά. Περιμένουμε το εναρκτήριο λάκτισμα.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΣΕ ΜΕΓΑΛΕ ΗΡΕΜΑ. Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΟΙΤΑΣ ΑΛΛΟΥ. ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΟΧΙ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ.

χαίρετε είπε...

Και όποιος κατάλαβε τι είπες ανώνυμε, κερδίζει οικόπεδο με θέα ανεμογεννήτριες.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε, έχει αρχίσει η επανάσταση από το ΠΑΣΟΚ ε; Που οι οπαδοί του έχουν και ευαισθησίες. Πού έχουν ευαισθησίες; Εμείς το ξέρουμε, είναι η ώρα να το μάθουν και οι πολίτες.

Ανώνυμος είπε...

πρεπει να είμαστε ΟΛΟΙ εκεί....