Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Κατάληψη στο Δημαρχείο Κορώνειας


Κατάληψη στο Δημαρχείο της Κορώνειας, έκαναν στις 11.00 σήμερα το πρωί οι ομάδες πολιτών Αγ.Άννας και Κορώνειας και κατέθεσαν το παρακάτω κείμενο υπογραφών:

Έκκληση για τη σωτηρία του Ελικώνα

Όσοι και όσες υπογράφουμε αυτό το κείμενο, διαπιστώνουμε ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια προσπάθεια μετατροπής του κεντρικού Ελικώνα (χωρίς να εξαιρείται η κορυφή του) σε ένα απέραντο βιομηχανικό πάρκο εκατοντάδων ανεμογεννητριών, μεγάλου αριθμού υποσταθμών και γραμμών μεταφοράς μέσης, υψηλής και υπερυψηλής τάσης. Τα πρώτα αιολικά πάρκα, ο υποσταθμός και οι δύο πρώτες γραμμές μεταφοράς υψηλής και υπερυψηλής τάσης μας προϊδεάζουν για το μέγεθος της καταστροφής πολύτιμων δασικών εκτάσεων, για την αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος, για την υποβάθμιση των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων και για την πλήρη απαξίωση της προσπάθειας για μια ήπια ανάπτυξη στην περιοχή.

Θεωρούμε ότι οι δραστηριότητες αυτές θα συμπαρασύρουν νέες βλαπτικές δραστηριότητες, όπως έχει, κιόλας, φανεί με τις αδειοδοτήσεις για μεταλλεία βωξίτη στην Αρβανίτσα και με τις αθρόες αιτήσεις για νέα λατομεία. Δηλώνουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην ανεξέλεγκτη δραστηριότητα των εταιρειών ηλεκτροπαραγωγής στην ευρύτερη περιοχή του Ελικώνα και αποδοκιμάζουμε την παθητική στάση της τοπικής και της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, που έχουν περιοριστεί σε ρόλο θεατή της καταστροφής του Ελικώνα, του βασικού ορεινού όγκου του νομού Βοιωτίας.

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην επέκταση των αιολικών πάρκων, που έχουν κατασκευαστεί στις θέσεις “Περδικοβούνι – Άσπρο Κούτσουρο” και “Καλύβα - Τούμπα”, καθώς και στην κατασκευή νέων αιολικών πάρκων. Απαιτούμε από τα δημοτικά συμβούλια Κορώνειας και Θίσβης να υποστηρίξουν, στην πράξη, αυτή τη γραμμή πλεύσης, να ανακαλέσουν τις αποφάσεις που κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση, να ενημερώνουν τους δημότες τους πριν τη λήψη των αποφάσεων και να βάλουν τέρμα στις συνδιαλλαγές με του εκπροσώπους των εταιρειών.

Στη διάρκεια της κατάληψης, οι πολίτες εισέβαλλαν στο γραφείο του Δημάρχου, στον οποίο εξέφρασαν την οξύτατη διαμαρτυρία τους για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία γνωμοδότησε θετικά υπερ της επέκτασης και των νέων αιολικών πάρκων.


Περισσότερες λεπτομέρειες ... Στη σκιά του Ελικώνα

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

να σημειωσουμε εδω οτι γνωμοδοτησε θετικά για τις εταιρείες εκεινες για τις οποιες ειχε ασκησει αίτηση ακυρωσης στο ΣΤΕ.
Και αναρωτιεμαι αναμεσα στα άλλα τα λεφτα των δημοτων που πηγαν στους δικηγορους, θα τα πληρωσει ο ιδος ο δημαρχος, αφου εν μια νυκτι αλλαξε στάση.

Ανώνυμος είπε...

μη στεναχωριεσαι, οι διαβουλευσεις με τις εταιρειες σίγουρα θα έλαβαν υπόψη τους και αυτην την πάραμετρο. Τέτοιες συμφωνιες τα λαμβανουν όλα υπόψη τους.

Ανώνυμος είπε...

H Συμπαράταξη πάντα παρούσα

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξεμπερδευουν τοσο ευκολα μαζί μας.
Ραντεβού στο επόμενο Νομαρχιακο Συμβούλιο.
Παρόντες και ανεξαρτητοι

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να μην σταματήσουν ούτε οι αντιδράσεις, ούτε και η μεγαλύτερη ενημέρωση των συμπολιτών μας.
Νομίζω πως η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση δεν είναι πλέον κενό γράμμα. Αγγίζει όλο και περισσότερους.

Βοιωτικά είπε...

Μπράβο, σας στηρίζουμε

Ανώνυμος είπε...

για την επόμενη μαχη στο νομαρχιακό συμβούλιο.
Νομίζω ότι στη θέση της Τσόνογλου μπαίνει ο Λουκάς Κόλλιας Προεδρος του Συλλογου Ελικωνιων με ορθες θέσεις μεχρι στιγμης σε ανοιχτες συγκεντρωσεις και σε συνεδριασεις του Δημου Λιβαδειας. Ας τον ρωτησουμε.