Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

"Αποκατάσταση" περιβάλλοντος, σύμφωνα με την ΄"Αιολική Ενεργειακή Πελοποννήσου"

Έργα αποκατάστασης από την «ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Α.Ε.»
Μιας και στο σημερινό Νομαρχιακό Συμβούλιο θα συζητηθούν, ανάμεσα στα άλλα και η επέκταση ισχύος των υφισταμένων αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην θέση «Περδικοβούνι» και στην θέση «Καλύβα – Τούμπα» των Δήμων Κορώνειας και Θίσβης, από την εταιρεία «ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Α.Ε.», ας θυμηθούμε τα έργα και τις ημέρες της στον Ελικώνα.

Στις φωτογραφίες εμφανίζεται εύγλωττο το έργο αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος, στο οποίο προχώρησε η εταιρεία, κατά την κατασκευή της γραμμής μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.


Σε μια πλατεία, περίπου τεσσάρων στρεμμάτων, στην οποία πραγματοποιήθηκε αποψίλωση από βελανιδιές και πλατάνια, «περιφράχθηκε» μια έκταση μόλις πέντε τετραγωνικών μέτρων, για να φυτευτούν δυο δεντράκια, τα οποία ήδη ξεράθηκαν.

Παρόμοιες εικόνες υπάρχουν σε όλες τις πλατείες που διανοίχθηκαν για την ανέγερση των πυλώνων.

Προφανώς αυτή την συνέπεια της εταιρείας επιβραβεύει ο Δήμαρχος Κορώνειας, να δούμε όμως και την στάση του Νομάρχη μας.
Β.Φ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακούγοντας στο ραδιόφωνο (ΣΕΙΡΙΟΣ)την εκπομπή για τα αιολικά πάρκα με την παρουσια του δήμαρχου Κορώνειας και του Μάκη Καρακικέ θέλω να γράψω δυο πράγματα εν θερμώ.
Συγχαρητηρια στην κα Σφυρη για την δυνατότητα που δινει να συζητηθεί το θέμα δημόσια μιας και οι δημαρχοι μας, εχουν γράψει την δημοκρατική διαβούλευση στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.
Η αηθη επίθεση του Δημάρχου εναντιον του Καρακικέ (ψευδώς και ανυποστατα ανέφερε ότι πουλησε χωράφι στους ανεμογεννητριάδες)φανερώνει την ποιοτητα του ανθρώπου. Δεν μας λεει καλυτερα για πρόσφατα κονέ του, με τις εταιρείες.
Φίλε Μάκη αυτού του είδους οι άνθρωποι δεν αντιμετωπίζονται με τον πολιτικό πολιτισμό. Δεν καταλαβαίνουν απο τέτοια, άλλα χρειάζονται

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ''ευαίσθητος''μας βγήκε ο δήμαρχος στην εκπομπή της κυρίας Σφυρή...Έκανε λέει το δημοτικό συμβούλιο στις 6.30μμ για να έχουμε και τον χρόνο να μιλήσουμε για το τόσο σημαντικό θέμα...''Κύριε'' Νταλιάνη είσαστε πολύ λίγος...