Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Κεραίες κινητής τηλεφωνίας στη Λιβαδειά

Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην Λιβαδειά - αναφερόμαστε στην κεραία το κτίριο του ΟΤΕ, επάνω απο το Ζάππειο και στην κεραία δίπλα στο Νοσοκομείο- έχουν γίνει πολλές φορές αντικείμενο διαμαρτυρίας. Εδώ και κάποια χρόνια, ο Δήμος είχε αναλάβει να προβεί σε ενέργειες για την απομάκρυνσή τους. Δείτε σχετικά για την εξέλιξη για το θέμα απο το ιστολόγιο ΒΟΙΩΤΙΚΑ:

ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΕΡΑΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕ;
Εδώ και μία τριετία, [από τη Δημαρχία Ρούσσαρη], μετά από σχετική προσφυγή του Δήμου Λεβαδέων, έχει εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση ακύρωσης της άδειας λειτουργίας της κεραίας της εταιρείας COSMOTE που είναι τοποθετημένη στην ταράτσα του ΟΤΕ στο κέντρο της Λιβαδειάς.
Η κεραία βρίσκεται μόλις 60 μέτρα από το 1ο Δημοτικό και από το Ειδικό Σχολείο και άλλα 10 από το 1ο Νηπιαγωγείο. Βρίσκεται στην αυλή του Πανεπιστημίου και φυσικά μέσα και πάνω κυριολεκτικά στα σπίτια και στα κεφάλια εκατοντάδων κατοίκων του Ζαππείου.
Η απόφαση απομάκρυνσης στηρίχθηκε σε ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ/ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, ΟΤΙ Η ΚΕΡΑΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ.
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΚΕΡΑΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ !!!
ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ [ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΗ] ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ?
Ή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑ, ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ?

4 σχόλια:

Δέσποινα Σπανούδη είπε...

Αν η ερώτηση στο τέλος δεν είναι ρητορική, τότε είναι μάλλον η απάντηση:

Και για τις κεραίες πρέπει οι πολίτες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΛΙΚΩΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΕΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΈΚΑΝΑΝ ΌΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΑΝ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΗΞΕΡΑΝ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝΕ ΔΕΙ. Ο κ. Τ ΚΕΦΑΛΑΣ ΚΑΙ Η κ. Δ ΣΠΑΝΟΥΔΗ ΓΙΑΤΙ ΔΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ. Η ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ. !!!!!

Συμπαράταξη Bοιωτών για το Περιβάλλον είπε...

Ανώνυμε μην κουράζεσαι, έχουμε καταλάβει εδώ και καιρό, για τι ακριβώς νοιάζεσαι εσύ.

cleo είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΝΝΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ


Από δημοσιεύματα των εφημερίδων η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και η Ένωση Εταιριών Κινητής Τηλεφωνίας συναντήθηκαν με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. Τα αιτήματα των εταιριών αφορούσαν την αδειοδότηση των κεραιών και τους φόρους στα κινητά.

Ζητούν την αναμόρφωση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου ώστε να βάζουν κεραίες και μέσα στα σπίτια μας, γιατί κάτι άλλο δεν έχει απομείνει.

Ζητούν ευνοϊκές ρυθμίσεις από τον ήδη ευνοϊκό για τις εταιρίες νόμο 3431 του 2006 της Νέας Δημοκρατίας που ούτε αυτόν δε σεβάστηκαν, τοποθετώντας ανεξέλεγκτα και ατιμώρητα χιλιάδες παράνομες κεραίες. Υπενθυμίζουμε ότι το νόμο αυτό τον είχε καταψηφίσει το ΠΑΣΟΚ.

Στελέχη της ηγεσίας του σημερινού κυβερνητικού κόμματος κατήγγειλαν την επικρατούσα κατάσταση στο θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, κάποιοι συμπαραστάθηκαν σε κινητοποιήσεις κατοίκων, ενώ δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που έχουν κάνει ερωτήσεις για διάφορες περιπτώσεις κεραιών της περιφέρειας τους.

Όλα αυτά βεβαία όσο το ΠΑΣΟΚ κατείχε τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτή τη στιγμή ωστόσο είναι κυβέρνηση. Τι πρόκειται να κάνει;

Θα ικανοποιήσει ο υπουργός κ. Ρέππας τα αιτήματα των εταιριών αδιαφορώντας για το ψήφισμα της Ε.Ε. μη λαμβάνοντας υπʼ όψιν τις επιφυλάξεις μεγάλης μερίδας της επιστημονικής κοινότητας για τις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας;

Η υπουργός παιδείας κ.Διαμαντοπούλου και η υπουργός υγείας κ. Ξενογιαννακοπούλου θα ενημερώσουν τα σχολεία (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) για τους κινδύνους που εγκυμονεί, η χρήση του κινητού για την υγεία των παιδιών;
Οι υπουργοί της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ θα δεχτούν κοινωνικούς φορείς που ασχολούνται με τα θέματα περιβάλλοντος;

Αναμένουμε να δούμε αν θα υπάρξει συνέπεια λόγων και έργων σε σχέση με τη στάση στελεχών του ΠΑΣΟΚ όσο βρίσκονταν στην αντιπολίτευση.

ΠΑΝΝΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ