Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2009

Γραφει η Βουλευτής Βοιωτίας Αρια Αγάτσα

Ξεσηκώσαμε τα παρακάτω από δελτίο τύπου που αναρτήθηκε σε όμορο blog και κρατήσαμε την ορθογραφία του κειμένου όπως ακριβώς αυτό έχει αναρτηθεί εκεί.
Οι παρατηρήσεις μας είναι με τα κόκκινα και ευθύνουν τον υπογράφοντα.
(Αν το παρακάτω δελτίο έχει εκδοθεί έτσι ακριβώς από τη βουλευτή του νομού και μάλιστα από μέλος της Επιτροπής για την Προστασία του Περιβάλλοντος τότε....έχουμε πρόβλημα)

Είναι γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών έχουν κατανοήσει πόσο σοβαρά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα σχετικά περιβάλλον.
Επίσης είναι γεγονός ότι αρκετοί πολίτες δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι σε σχέση με τις νέες εξελίξεις και το ζήτημα που έχει προκύψει με τις κλιματικές αλλαγές.
(γιατί άραγε;)
Θεωρώ εκτός απο τιμή και τύχη που εντάχθηκα στην Επιτροπή Προστασίας τού περιβάλλοντός και θεωρώ χρέος μου να γίνω κοινωνός γνώσεων και συμπερασμάτων απο την ενημέρωση που γίνεται στην εν λογω Επιτροπή.

Τι ακριβώς θέλετε να πείτε;

1.Οι κλιματικές αλλαγές οφείλονται στην ανθρωπογενή δραστηριότητα και στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που ελκύονται απο την καύση ορυκτών καυσίμων.

1α. Εκλύονται (γιατί ελκύονται είναι άλλο πράγμα)
1β. Ξεχάσατε και αυτές τις επίσης σημαντικές που δεν οφείλονται στον άνθρωπο π.χ τα ηφαίστεια ή την ηλιακή τροχιά αλλά δεν πειράζει)

2.Για την Ελλαδα οι δραστηριότητες που συνεισφέρουν στην έλκυση αερίων του θερμοκηπίου είναι η παραγωγή ηλεκτρισμού (55%),οι μεταφορές (21%),η βιομηχανία (9%), οικιακός και αγροτικός τομέας (13%), και στερεα απόβλητα (2,5%)

2α. Έκλυση είπαμεεε… (έλκυση είναι άλλο πράγμα, αφορά στα τρακτέρ)
2β. Για αυτό προχθές στην Αντίκυρα με την παρουσία σας στηρίζατε τον Μυτιληναίο για την ηλεκτροπαραγωγή 850MW σε ένα περίκλειστο κόλπο.

3.Στην Ευρώπη αντιστοιχεί το 14% των παγκόσμιων εκπομπών ,στις Η.Π.Α το 21% και στην Κίνα το 19%

3α.Άλλα που θα πάει θα τους φτάσουμε..

4.Οι συνέπειες των κλιματικών αλλαγών ειδικά για τη χώρα μας δεν έχουν καθοριστεί με ακρίβεια. Θεωρείται όμως βέβαιο, ότι η μεσογειακή λεκάνη θα υποστεί συνέπειες εξαιτίας του φαινομένου ,κυρίως λειψυδρία και αυξηση της θερμοκρασίας στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια

4.α δεν έχουν καθοριστεί με ακρίβεια ;;; είστε σίγουρη;;
4.β. Τα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής στη Θίσβη, στην Αντίκυρα και σε όλη τη Βοιωτία δεν συμβάλλουν στα παραπάνω γιατί αυτά αγγίζουν τον Κορινθιακό και βρίσκονται μακριά από τη λεκάνη της Μεσογείου


5.Οι σημαντικότερες προυποθέσεις για την αντιμετπώπιση των κλιματικών αλλαγών,θεωρούνται η δραστική εξοικονόμηση ενέργειας, η σταδιακή απεξάρτηση απο τα ορυκτά καύσιμα και η επιθετικότερη διείσδηση τών ανανεώσιμων πηγών στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας.

5.α. Διείσδηση;;;;;; (διείσδυση μήπως;;)
5.β. Ορυκτά καύσιμα: Μαζούτ, λιγνίτης φυσικό αέριο ( π.χ. 2 δίς Φ.Α. ετησίως απαιτούν σε καύσιμο οι σχεδιαζόμενες εγκαταστάσεις του Μυτιληναίου. Βάλε τώρα και Θήβα Θίσβη κλπ . Τι είπαμε ότι σημαίνει σταδιακή απεξάρτηση;;;

6.Το κρίσιμο ζητούμενο για τη χώρα μας είναι να συνδυάσει την προστασία του περιβάλλοντος με την οικονομική ανάπτυξη καθώς κι ένα μεγάλο μέρος της παραγωγικής της δραστηριότητας (τουρισμός, γεωργία) εξαρτάται κατα τρόπο αρρηκτο με την περιβαντολλογική βιωσιμότητα.

6.α Τι θέλει να πεί ο ποιητής;;
6.β. πως είναι δυνατό να αδειοδοτούμε συνεχώς ανεμογεννήτριες στον Ελικώνα, και εργοστάσια σε όλη τη Βοιωτία και στις ακτές μας κατά την νομαρχιακή μας θητεία, και από την άλλη να αναζητούμε τουριστική ανάπτυξη;
6.γ. Εννοείτε περιβαλλοντική βεβαίως, βεβαίως…

7.Οι διεθνείς διαπραγματεύσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου περιλαμβάνουν 3 άξονες α)την άμβλυνση της αυξησης εκπομπών αερίου, β) την μεταφορά πρασινης τεχνογνωσίας και γ) την προσαρμογή στις κλιματικές αλλαγές.

7.α. άμβλυνση της αύξησης…;;;/ μεταφορά της πράσινης ποιάς;;/ προσαρμογή στις κλιματικές αλλαγές ; του ανθρώπου η των ζώων εννοείτε;
7.β. Όιι…όιι.. μάνα μου

8.Μόλις 3 στους 10 ελληνες πολίτες δηλώνουν ικανοποιημένοι από την ενημέρωση απο τα ΜΜΕ για τα ζητηματα του περιβάλλοντος.

8.α. Α ρε τα άτιμα τα μέσα δεν κάνουν καθόλου καλά τη δουλειά τους..
8.β. Στην αρχή όμως του δελτίου άλλο πράγμα λέτε

9.Στην χώρα μας είναι πολύ σημαντικό ότι με την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θεσπίστηκε για πρώτη φορά Υπουργειο Περιβάλλοντος.

9.α Ο.Κ.

10.Το ζήτημα των κλιματικών αλλαγών εμφανίζεται περισσότερο επίκαιρο λόγω της Συνδιάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών στην Κοπεγχάγη από 6-18 Δεκεμβρίου 2009 όπου αναμένεται να ληφθουν γενναίες αποφάσεις οι οποίες θα αφορούν την ποιότητα ζωής αλλα και το μέλλον της ανθρωπότητας

Άϊντε κατακαημένο μέλλον τι σε περμέν’’… (περιμένει ήθελα να πώ)

Ο ΙΘΑΓΕΝΗΣ

Επειδή όμως Άρια σε καταλαβαίνουμε σου αφιερώνουμε το:
5 σχόλια:

Armonistas είπε...

Η κοπέλα αυτή αθλητικά δεν έλεγε στην τηλεόραση; Τι ήθελε να μπλέξει με τα πε-ρι-βα-λλο-ντο-λο-γι-κά και τα περιβαλλοντολογοπαράλογα;;;;

Ανώνυμος είπε...

"Επίσης είναι γεγονός ότι αρκετοί πολίτες δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι σε σχέση με τις νέες εξελίξεις και το ζήτημα που έχει προκύψει με τις κλιματικές αλλαγές."
Ρε συναγωνιστές, αφού η κοπέλλα αρχίζει με αυτοκριτική γιατί την κάνετε με τα κρεμμυδάκια;

Ανώνυμος είπε...

Περαστικά της

ermos kastriotis είπε...

το σχόλιο μου βρίσκεται εδώ:
http://ermokastriotis.blogspot.com/2009/12/blog-post_03.html

Δέσποινα είπε...

Καλωσόρισες φίλε Kastrioti, ωραία η αφιέρωση, καλή συνέχεια στο ενδιαφέρον ιστολόγιο