Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ, για την ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ, την ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ. και την ΑΞΙΟΒΙΩΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ,ΤΩΝ ΤΟΞΙΝΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΜΑΣ.

Το κείμενο που ακολουθεί είναι η εισήγηση μου στην ημερίδα της «Μεσόγειος sos” στην Ένωση Ελλήνων Χημικών με θέμα “Αποκατάσταση ρυπασμένων περιοχών, Η Περίπτωση του Ασωπού» που έγινε στις 20-3-10
Εισηγητής: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΟΓΛΟΥ. Χημικός, Μsc Βιοχημικός Μηχανικός. ΙΤΑΠ (Οινόφυτα).

Καλησπέρα και ευχαριστίες ,για την πρόσκληση μας, σαν ΙΤΑΠ, στην Ημερίδα αυτή.
ΣΕ μια τέτοια ειδική ημερίδα, Με τόσες πολλές νέες παρουσίες «παραγόντων και φορέων που εκφράζουν τώρα την πρόθεση τους να αναμειχτούν για να λύσουν τα προβλήματα» στους τόπους αυτούς, αξίζει να διατυπωθεί η παρατήρηση ότι : Η ΕΕΧ εντελώς ανεξάρτητα από το ΙΤΑΠ, και από την πρώτη στιγμή που τεκμηριώθηκε το πρόβλημα, έλαβε ξεκάθαρη επιστημονική και πολιτική θέση, απέναντι στο πρόβλημα τις τοξικής ρύπανσης και την λύση του, σε μια τόσο σπουδαία για την ανάπτυξη βιομηχανική περιοχή .
Για την θέση αυτή επιτρέψτε μου να εκφράσω στους συντελεστές δημιουργίας της, Θαυμασμό σαν συνάδελφος και ευχαριστίες, σαν ένας μαχητής τις πρώτης γραμμής, για την συμπαράσταση που έδωσαν στον αγώνα, με την θαρραλέα διατύπωση τις επιστημονικής αλήθειας.
Σε καιρούς γενικευμένης παραπλάνησης θεωρώ ότι: Το να λες την αλήθεια, είναι ιδιαίτερα επαναστατικής σημασίας ενέργεια, που αξίζει πολλά. Αυτή είναι μια «πρώτη βασική προϋπόθεση» που εγείρουμε, προκειμένου να υπάρξει σωστό αποτέλεσμα.
Συνέχεια

Δεν υπάρχουν σχόλια: