Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Περιμένοντας την Γενική Συνέλευση των μετόχων του Ομίλου Μυτιληναίου.

Πριν απο δύο-τρια χρόνια λέγαμε ότι ο όμιλος Μυτηλιναίου χρησιμοποιεί ως Δούρειο Ίππο το Αλουμίνιο (που συμβάλλει στην απασχόληση και την τοπική οικονομία) προκειμένου να εγκαταστήσει ενεργειακές εγκαταστάσεις (που συμβάλλουν μηδαμινά) και ότι στη συνέχεια η τύχη του Αλουμινίου μπορεί και να ήταν αμφίβολη. Αντιγράφουμε από την ανακοίνωση της παράταξης "Ανεξάρτητοι" που φανερά ανησυχούν για τους χειρισμούς του ομίλου :
"Πριν από τρία περίπου χρόνια η Διεύθυνση ενημέρωσε το Σωματείο για την απόφαση και τον σχεδιασμό του Ομίλου για την Αλουμίνιο της Ελλάδος.Τότε λοιπόν μας είχαν περιγράψει πως με απόφαση των μετόχων αποσύρεται η Αλουμίνιο της Ελλάδος από το χρηματιστήριο και γίνεται θυγατρική του Ομίλου. Επίσης μας ανακοίνωσαν πως αποσύρεται προσωρινά η επωνυμία Αλουμίνιο της Ελλάδος για περίπου έξι μήνες και θα ονομαζόμαστε Αλουμίνιο Α.Ε. Σε ερωτήσεις και απορίες, μας είπαν πως γίνονται αυτές οι αλλαγές που είναι αναγκαίες για ν’ αποσπαστεί η Συμπαραγωγή, πουληθεί και μετά θα επιστραφεί η επωνυμία Αλουμίνιο της Ελλάδος.
Σήμερα όχι μόνο δεν έχει επιστραφεί αλλά είδαμε την Συμπαραγωγή ν’ αλλάζει επωνυμίες όπως τα πουκάμισα και μάλιστα για κάποιο χρονικό διάστημα να ονομάζεται Αλουμίνιο της Ελλάδος!!! Λίγο πριν εξαγοραστεί η EDESA άλλαξε πάλι επωνυμία.
Η συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής ενέργειας και ατμού, Συμπαραγωγή, έχουμε τονίσει πολλές φορές πως σχεδιάστηκε και έγινε για τις ανάγκες της Αλουμίνιο της Ελλάδος. Με αυτοχρηματοδότηση της τότε εταιρίας Αλουμίνιο της Ελλάδος και με επιδοτήσεις του Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γι’ αυτόν τον λόγο ο Όμιλος έχει δηλώσει πως προτίθεται να επιστρέψει τις επιδοτήσεις, φυσικά γιατί υπάρχουν καταγγελίες αλλά και έρευνες από την Ευρωπαϊκή Ένωση. " Περισσότερα
Δ.Σπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: