Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Ακτές χωρίς... οδοφράγματα


stylida

Ζητούμε το αυτονόητο:
 Να εφαρμοστεί η νομοθεσία περί Αιγιαλού
Ακτές χωρίς... τα οδοφράγματα των συμφερόντων, εύκολα προσβάσιμες στους πολίτες, ζητά με επιστολή της η κίνηση πολιτών «Μαλιακός SOS» μετά απο ένα απογοητευτικό οδοιπορικό που πραγματοποίησε κατά  μήκος της ακτής από την περιοχή του οικισμού των Μελισσίων Στυλίδας και ανατολικά, μέχρι το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη, αλλά και  στην περιοχή ΚΑΑΥ Καραβομύλου.
Με πρωτοβουλία της κίνησης πολιτών «ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS» και παρουσία του  Αντιδημάρχου Στυλίδας κ. Χρονόπουλου πραγματοποιήθηκε  ένα  οδοιπορικό  κατά  μήκος  της  ακτής από την περιοχή του οικισμού των Μελισσίων Στυλίδας και ανατολικά,  μέχρι το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη, αλλά και  στην περιοχή ΚΑΑΥ Καραβομύλου.
Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι ο αιγιαλός στο μεγαλύτερο μέρος του είναι  καταπατημένος ή ανύπαρκτος. Μπάζα, σκουπίδια, πάσης φύσεως τεχνικά εμπόδια και παράνομες περιφράξεις εμποδίζουν τον πολίτη να βαδίσει κατά μήκος της  ακτής και να έχει πρόσβαση στον αιγιαλό αλλά και στη θάλασσα.
Η αδράνεια των αρμοδίων υπηρεσιών όλα τα προηγούμενα  χρόνια, η  ατιμωρησία, τα «ιδιοκτησιακά δικαιώματα» κάποιων επί του αιγιαλού, που ξεχνούν ότι πρόκειται  για ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΗ ΕΚΤΑΣΗ και αποτελεί ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ, σ’ αυτή  τη γωνιά της Ανατολικής Φθιώτιδας, είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα όπου η  ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ έγινε ΔΙΚΑΙΩΜΑ, που για να αποκατασταθεί χρειάζεται μόνο πολιτική βούληση.
Να πάψουν οι δικαιολογίες για διάσπαρτες αρμοδιότητες σε Δήμους - Περιφέρεια - Κτηματική Υπηρεσία. Να αποδοθεί άμεσα η ΠΡΟΣΒΑΣΗ  και ο ΑΙΓΙΑΛΟΣ στους πολίτες.
Καλούμε το Δήμο Στυλίδας να πάρει την πρωτοβουλία για μια ευρεία σύσκεψη όλων  των αρμόδιων υπηρεσιών, να κάνουν αυτοψία για να διαπιστώσουν τις παρανομίες  και να δώσουν ΛΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ χωρίς ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ. Για την αποκατάσταση του Αιγιαλού  δεν χρειάζονται χρήματα, ούτε από το Δήμο ούτε από την Δημόσια Διοίκηση. Χρειάζεται όμως  να  γίνουν άμεσα όλες οι ενέργειες για την εφαρμογή της Νομοθεσίας. 
Ελεύθερες ακτές, προσβάσιμες σε όλους, είναι το μήνυμά μας 
Γιατί ελεύθερες ακτές σημαίνει πολιτισμός, πρόοδος και ευημερία.

Λαμία, 28.8.2011
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Μαρκατσέλης Ευάγγελος      Στυλίδα                 6974472485
Παπαλέξη Ιουλιέττα             Μαρίνι Στυλίδας     6939047462
Πολύμερος Χρήστος            Καραβόμυλος         6976562635
Σταμέλλος Στέφανος            Λαμία                   6977261256
Φούντας Πάρης                  Λαμία                   6932269378

από Βιοζώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: