Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Πάλι στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα η Αλουμίνιον

Προκαταρκτική έρευνα σχετικά με δημοσιεύματα για την Αλουμίνιον της Ελλάδος, του ομίλου Μυτιληναίου, η οποία παρουσιάζεται ευνοημένη σε σχέση με άλλους παραγωγούς ενέργειας, ξεκίνησε η ελληνική Δικαιοσύνη.

Ο εισαγγελέας Εφετών και επικεφαλής του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος, Γρ.Πεπόνης, διέταξε χθές τη διενέργεια έρευνας, την οποία και ανέλαβε να φέρει σε πέρας ο εισαγγελικός λειτουργός, Σπ.Μουζακίτης.

Ανάμεσα σε άλλα αναμένεται να διερευνήσει τη βασιμότητα των όσων αποκαλύφθηκαν στο φύλλο της Κυριακής 11 Σεπτεμβρίου στην εφημερίδα "το Βήμα", με τίτλο "Το colpo grosso με το ρεύμα - Πώς η ΔΕΗ επιτρέπει στην Αλουμίνιον να κερδίζει εκατομμύρια ευρώ από το ρεύμα".
Μεταξύ άλλων, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η Αλουμίνιον της Ελλάδος, κατά μία εκδοχή, παράγει ρεύμα με κόστος 60 ευρώ τη μεγαβατώρα, το πουλά στη ΔΕΗ με 87 ευρώ τη μεγαβατώρα και στη συνέχεια το αγοράζει από τη ΔΕΗ για τις μονάδες με 51 ευρώ τη μεγαβατώρα. Το ετήσιο καθαρό κέρδος της συναλλαγής ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ.
Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι "ευκολίες" αυτές ήρθαν στην Αλουμίνιον της Ελλάδος με τη διακομματική μεσολάβηση του τέως υπουργού Ανάπτυξης, Χρ.Φώλια, της πρώην υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη, και του διαδόχου της και νυν υπουργού, Γ.Παπακωνσταντίνου. Με τις υπογραφές τους, η εταιρεία του ομίλου Μυτιληναίου φέρεται να πέτυχε τριπλή και τετραπλή επιδότηση για την επένδυσή της, αφαιρώντας πόρους και δυνατότητες από άλλους μικρότερους παραγωγούς.

από: enet.gr


Λοιπόν θα τα μαρτυρήσω τώρα πρώτος εγώ:

1. Ο Μητσοτάκης τον επιδότησε με Ευρά!!!! για να φτιάχνει ρεύμα μόνος του και να μην χρεώνεται η ΔΕΗ..... Έγινε λοιπόν η μονάδα ΣΗΘ, η συνταγή όμως δεν πέτυχε γιατί το καύσιμο ήταν ακριβό, και δεν συνέφερε να φτιάχνει ρεύμα, οπότε συνεχίστηκε η κολλεγιά με την  ΔΕΗ.  Την επιδότηση αυτή, αλλά και τα παράπλευρα χαϊρια της,  πληρώνουν τώρα τα κορόϊδα και θα συνεχίσουν να πληρώνουν τα παιδιά των κορόϊδων τα επόμενα χρόνια.


2. Ο Φώλιας , (ο υπουργός ανάπτυξης, λίγο πριν ψήσει τον οβελία) τον επιδότησε με ένα  ¨πασχαλιάτικο δώρο"!  Όχι δεν θα φτιάχνεις ρεύμα για την πάρτη σου - όπως είχε πει ο προηγούμενος - αλλά  θα το πουλάς στα κορόϊδα. Δεν πειράζει με την ΔΕΗ θα τα βρούμε...... Έτσι και αλλοιώς, πάλι τα κορόϊδα θα πληρώνουν. Εφερεύθηκε  δε και ο όρος  ¨δοκιμαστική λειτουργία¨ γιατί δεν υπήρχε άδεια λειτουργίας για την ΣΗΘ.  Τώρα πώς μια δοκιμαστική λειτουργία κρατάει τριάμιση χρόνια ... είναι θέμα τεχνοκρατών του μέλλοντος...

 
3. Η Μπιρμπίλη (η ΥΠΕΚΟΥ, λίγο πρίν φύγει για Παρίσι) τον επιδότησε με ένα νέο όνομα: από ΣΗΘ σε ΣΗΘΥΑ (Υψηλής απόδοσης) γιατί με το παλιό όνομα δεν θα μπορούσε να βγάλει άδεια λειτουργίας και να  πουλάει ρεύμα ώστε να πληρώνουν τα κορόϊδα.

4. Ο Παπακωνσταντίνου (νυν ΥΠΕΚΑΣ και ο πιο επιτυχήμενος υπουργός οικονομίας από ίδρυσης του Ελληνικού κράτους) τον επιδότησε με ένα θαύμα: μετέτρεψε το φυσικό αέριο σε ανανεώσιμη μορφή ενέργειας, ώστε τα κορόϊδα να πληρώνουν το ρεύμα από φυσικό αέριο, στις υπερδιπλάσιες τιμές των αιολικών και φωτοβολταϊκών.

Ζήτημα 1ο : Ποιά είναι τα κορόϊδα που θα πληρώνουν καμμιά 50 εκατομμύρια € κατ΄ έτος σε  εταιρία με κατά τα άλλα,  έντονο εξαγωγικό προφίλ,  σε μια  παγκόσμια απελευθερωμένης αγορά, αλλά σε καθεστώς έντονο κρατικού οικονομικού προστατευτισμού.

Ζήτημα 2ο: Προσκλητήριο αιρετών του νομού που θα προστατέψουν τα συμφέροντα του λαού σ΄αυτούς τους δύσκολους καιρούς:
Τόγιας: απών (γενικώς), Γιαννάκης: απών (καλά αυτός ψάχνει περιβαλλοντικό πιστοποιητικό), Αγάτσα: Απούσα (μάλλον θα βρίσκεται σε κάνα επίσημο δείπνο για καμμιάς δωρεά), Τσόνογλου απούσα ( μάλλον θα διερευνά κανένα μεγα σκάνδαλο), Περγαντάς: ????????

Ζήτημα 3ο: 50 εκατ. € επί 25 χρόνια (μέσος χρόνος ζωής ΣΗΘ)=................. πόσο ωφελείται ο καταναλωτής από μια ελέυθερη αγορά ενέργειας?

Υ.Γ. Λέτε τα Ασπρα Σπίτια, (Ιδιόκτησία του Ομίλου Μυτιληναίου) να χαρακτηριστούν ξενοδοχείο και να απαλλαγούν από την έκτακτη  Βενιζέλεια εισφορά για τις κατοικίες????




Δεν υπάρχουν σχόλια: