Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Όχι στο εργοστάσιο καύσης, είπαν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ της Βοιωτίας

Συντεταγμένα το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση τάσσεται κατά της ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων καθώς και της κατασκευής εργοστασίων καύσης σκουπιδιών.
Παρουσία του προέδρου της ΠΟΕ - ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τα ΔΣ όλων των συνδικαλιστικών ενώσεων των εργαζομένων στους ΟΤΑ του νομού Βοιωτίας, προκειμένου από κοινού να διοργανωθεί ημερίδα σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών, στην οποία θα κληθεί να συμμετάσχει και να πάρει θέση , το σύνολο των φορέων του νομού.
Η ΠΟΕ - ΟΤΑ πήρε την πρωτοβουλία να συναντηθεί στη Λιβαδειά με τα Διοικητικά Συμβούλια των εργαζομένων της Βοιωτίας στην αυτοδιοίκηση για να συντονίσει τις ενέργειές προκειμένου όπως είπε ο κ. Μπαλασόπουλος να αντιμετωπιστούν δύο σοβαρά ζητήματα.
Το ένα έχει να κάνει με την διαχείριση των στερεών αποβλήτων και το δεύτερο με την περίπτωση της δημιουργίας μονάδας καύσης απορριμμάτων.
«Η ΠΟΕ - ΟΤΑ έχει συγκεκριμένες θέσεις αλλά πρέπει να κινητοποιηθούν και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ του νομού αλλά και όλοι οι φορείς, βουλευτές, οι πολίτες και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις. Πρέπει να ληφθούν υπόψη οι συνέπειες που θα υπάρξουν τόσο από τυχόν λειτουργία εργοστασίου καύσης στη Βοιωτία όσο και από την διαχείριση των στερεών αποβλήτων από φορείς έξω από τους δήμους. Το επόμενο διάστημα θα πρέπει να πάρουν θέση για το πως βλέπουν την διαχείριση των στερεών αποβλήτων αν θα έχει δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα και αν είναι υπέρ ή όχι του εργοστασίου καύσης. Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μπαλασόπουλος.
Τις έντονες αντιδράσεις που υπάρχουν για την λειτουργία εργοστασίου καύσης απορριμμάτων στην περιοχή της Θήβας εξέφρασε ο πρόεδρος του συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων του δήμου Θηβαίων Βασίλης Ψούνης.
«Αν το εργοστάσιο προφέρει όλα αυτά τα καλά που λένε γιατί δεν το στήνουν κοντά στο Κολωνάκι και στο Μαξίμου; Εμείς δεν το θέλουμε στην πόλη μας», τόνισε χαρακτηριστικά ενώ έκανε λόγο για τακτική πελατειακών σχέσεων από ορισμένους αιρετούς και σημείωσε ότι στη Θήβα η ανακύκλωση είναι εικονική. Πηγή: http://www.diavima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: