Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

Ανακυκλώνοντας τη μιζέρια, στη Λιβαδειά


Οι διπλανοί κάδοι άδειασαν, ο μπλέ παραμένει θλιβερό δείγμα αδιαφορίας. Η ανακύκλωση εγκαταλείφθηκε στη μοίρα της, απο την Δ. Επιχείρηση Διαχείρισης Απορριμμάτων Λιβαδειάς (ΔΕΠΟΔΑΛ), πριν καλά -καλά αρχίσει. Μηδενικός σχεδιασμός, τσαπατσουλιά και προχειρότητα: τα ενημερωτικά φυλλάδια και οι σχετικές τσάντες μοιράστηκαν ώς και δύο μήνες πριν την τοποθέτηση των κάδων, η ευαισθητοποίηση των πολιτών περιορίστηκε σε ραδιοφωνικά σποτάκια, οι κάδοι μετατράπηκαν γρήγορα σε εστίες μόλυνσης. Φαίνεται πως η ΔΕΠΟΔΑΛ, ολοκλήρωσε τον προορισμό της με την επαγγελματική αποκατάσταση του υιού του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχετε όμως αναρωτηθεί και όταν συλλέγονται τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα, πού καταλήγουν? Υπάρχει ένα κοντέινερ σε οικόπεδο δίπλα στον δρόμο προς τα δημοτικά σφαγεία και γύρω του είχαν αδειάσει (χύμα στο έδαφος)τα απορρίμματα από τους μπλέ κάδους. Τώρα αυτά τα έσπρωξαν με μηχανήματα προς το ρέμα και έριξαν και λίγο χώμα από πάνω (φαίνεται από το πλάι αν προχωρήσει κανείς στον δρόμο).Στο εξής θα μεταφέρονται στον ίδιο χώρο,σε κάποια άλλη ρεματιά, στον ΧΥΤΑ ή θα αδειάζονται όπως πρέπει στο κοντέινερ και θα μεταφέρονται σε μονάδα επεξεργασίας?

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ανώνυμε, είναι πολύτιμη η πληροφορία, που επιβεβαιώνει αυτό που φοβόμαστε και προφανώς εφόσον συμβαίνει πρέπει να γίνει καταγγελία για το θέμα. Αν θέλεις να συμμετέχεις επικοινώνησε στο symparataxi@gmail.com. Δυστυχώς με τον τρόπο αυτό πισωδρομεί η συμμετοχή των πολιτών σε μια πολυδιαφημισμένη, πολυδάπανη και εν τέλει αναποτελεσματική διαδικασία, που παρόλαυτά είναι περιβαλλοντικά απαραίτητη.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ. ΓΙΟΡΤΑΖΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΝΆΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ (ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ -ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ). ΜΟΛΙΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΒΟΥΡ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΓΙΑΤΙ Η ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΖΕΧΝΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Καλό!

Ανώνυμος είπε...

Είστε τελείως αφελείς αν νομίζετε ότι ο γιος του (ακατονόμαστου) μπαμπά θα ασχοληθεί με τα σκουπίδια.