Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

Οι κάτοικοι των Βαγίων αρνήθηκαν δυναμικά τη μονάδα της ΗΡΩΝ

Σε πραγματικό δημοψήφισμα εξελίχτηκε η αντι- πληροφόρηση, που επιχειρήθηκε από την πλευρά της ΗΡΩΝ, μέσω της Δημοτικής αρχής των Βαγίων. Στον ασφυκτικά γεμάτο χώρο, με κόσμο μέσα και έξω απο το ΚΑΠΗ Βαγίων, η "επιστημονική πληροφόρηση" αντιμετωπίσθηκε από τον κόσμο, όχι απλά με αμφισβήτηση, αλλά με εχθρότητα.
Η Δημοτική Αρχή, μοίρασε μια ανυπόγραφη ανακοίνωση - που όταν ρωτήθηκε απάντησε ότι ήταν ενημέρωση της εταιρείας - στην οποία, απλά, εναλαμβάνονταν οι παροχές που θα αποκτούσαν οι Βαγαίοι, προκειμένου να αποχωρισθούν το δικαίωμά τους στην υγεία και την ποιότητα της ζωής τους.
Εισηγητής, από την πλευρά του Δήμου και της ΗΡΩΝ, ο τ. πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (κ. Κάπρος), που προσπάθησε με έωλο τρόπο να πείσει ότι η μονάδα δεν ενοχλεί σε τίποτε. Οι απαντήσεις ήρθαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο από την πλευρά των πολιτών των Βαγίων, πολλοί απο τους οποίους ήταν αποστομωτικοί. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ομιλητής, αν και ακαδημαϊκός δάσκαλος, παρουσίαζε μια ρόδινη κατάσταση για μια μονάδα για την οποία δεν υφίσταται καν μελέτη!
Προς επικουρία των κατοίκων των Βαγίων, εκτός από τα μέλη της Συμπαράταξης, ήταν και ο καθηγητής του Παν. Πατρών κ. Παπανίκας, ειδικός στον τομέα του φυσικού αερίου (αποσπάσματα απο μια ενδιαφέρουσα αναφορά του), ο οποίος ανέφερε ότι η ρύπανση και οι άλλες επιπτώσεις από μια τέτοια μονάδα είναι κυριολεκτικά τεράστιες. Πραγματικά με πρόχειρους υπολογισμούς, που έγιναν επί τόπου από τους παρευρισκόμενους, η θερμότητα που εκλύεται από μια μονάδα αυτής της ισχύος, αντιστοιχεί σε 350.000 θερμάστρες, ενώ οι αέριοι ρύποι σε περίπου 40.000 αυτοκίνητα. Διαβάστε περισσότερα στο ιστολόγιο http://www.vagia-gr.blogspot.com/
Δυστυχώς, βέβαια, η συγκεκριμένη είναι μόνο μια απο τις δέκα που σχεδιάζονται στη Βοιωτία!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ Η ΟΧΙ

Ανώνυμος είπε...

Στη Θήβα είναι ήδη αδειοδοτημένα τρία εργοστάσια φυσικού αερίου, το ένα είναι και σε λειτουργία (στο Χαραντίνι).Επίσης στα Δερβενοχώρια, στον Αγ.Θωμά, στη Θίσβη και συνολικά 9 στη Βοιωτία (εκτός απο αυτο που επιχειρήθηκε στα Βάγια που είναι το 10ο κατα σειρά). Για νέο εργοστάσιο στη Θήβα δεν υπάρχει ακόμη αίτηση, εαν παρασκηνιακά κάτι κινείται αυτό πρτος το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΠΗΓΕΝΕΤΕ ΣΤΟ ΠΥΡΙ ΚΑΙ ΡΩΤΗΣΤΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΠΛΗ ΤΙΜΗ ΜΑΛΙΣΤΑ

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΤΕ ΚΥΡΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ

Ανώνυμος είπε...

Τώρα, τι εννοείς μόνο εσύ το ξέρεις

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΓΙΤΙ ΖΩ ΣΤΟ ΠΥΡΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ?

Ανώνυμος είπε...

Οτι ζείς στο Πυρί μια και μου το λές το κατάλαβα, την ατάκα "ότι σας συμφέρει κάνετε κυρία συμπαράταξη" δεν κατάλαβα κυρία ανώνυμε. Όταν ενημερώνουμε για όλο το νομό, το Πυρί εξαιρείται; Εσύ ως κάτοικος του Πυρίου που λές ότι είσαι, έλα στη Συμπαράταξη να συζητήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Η συμπαράταξη δεν είναι ούτε κομάντο, ούτε εταιρεία. Ανήσυχοι πολίτες είμαστε που προσπαθούμε να αλληλοβοηθηθούμε. Να ανταλλάσουμε πληροφορίες, να μαθαίνουμε περισσότερα, να συγκεντρώνουμε γνώμες ειδικών, να ενημερώνουμε, να οργανώνουμε κινητοποιήσεις όπου φυσικά υπάρχει διάθεση απο τον κόσμο. Δεν είμαστε έξωθεν σωτήρες. Εαν παρόλαυτά δεν κατάλαβες κάτι ρώτα να απαντήσω ξανά.