Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Σκουπίδια στη Λιβαδειά




Εικόνες απο την Λιβαδειά, απο τον νεο δρομο της Αναληψης στο υψος της Δεξαμενης του Ζαγαρα. Ο Δήμος τι κάνει;

8 σχόλια:

Armonistas είπε...

Κάνει πως δεν βλέπει!
Τώρα που τα δείξατε θα τα μαζέψει. Αυτά όμως. Όχι όλα...

Δ. Σπ. είπε...

Όλοι τις ίδιες εμπειρίες έχουμε, τελικά.
Πάντως αυτά μπορεί να τα μαζέψει, γιατί το θέμα μπήκε και στο χθεσινοβραδινό δημοτικό συμβούλιο. Αν και δεν είμαστε βέβαιοι.

Ανώνυμος είπε...

τι γίνεται με την ανακύκλωση

admin είπε...

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε χθες βράδυ απο τον δημοτικό σύμβουλο Γ.Σκαλτσά και τον δήμαρχο, η ανακύκλωση έχει ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες. Δεν μου έγινε πολύ σαφές τι ακριβώς θα συμβαίνει μετά την συλλογή των ανακυκλώσιμων. Ο δήμαρχος είπε ότι θα τα παίρνουν ιδιώτες με φορτηγά. Τι θα γίνεται μετά δεν το διευκρίνισε ή εγώ δεν το κατάλαβα.
Από ότι γνωρίζω εγώ, το κοντινότερο κέντρο ανακύκλωσης (ιδιωτικό) είναι στο Σχηματάρι.
Πάντως η μικτή ανακύκλωση (δηλαδή η συλλογή όλων μαζί των ανακυκλώσιμων) δεν οδηγεί σε πλήρη ανάκτηση υλικών.
Το μεγαλύτερο μέρος θα πάει για καύσιμο, γεγονός που ούτε οικολογικό είναι αλλά ούτε και οικονομικό: θα τινάξει στα ύψη τα δημοτικά τέλη. Καλό θα ήταν λοιπόν να μας εξηγήσουν αν θα ακολουθήσει στάδιο ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή.

Ανώνυμος είπε...

Αν σκεφτείτε ότι ο Δήμος σταμάτησε να καθαρίζει τις αυλές των σχολείων, υποτίθεται ότι του περίσσεψε χρόνος και δυναμικό να καθαρίσει την υπόλοιπη πόλη.
Φιλοσοφία και κουλτούρα καθαριότητας δεν του περίσεψε.
Ζυγίστηκε και βρέθηκε ελλιποβαρής.
Κρίμα για την πόλη....

Analipsi είπε...

Δυστυχώς η κατάσταση εκεί είναι χειρότερη από ότι δείχνει. Το σημείο αυτό είναι μέχρι και το τέλος της μεγάλης κατηφόρας προς την Ανάληψη είναι γεμάτο σκουπίδια.

Όμως αυτό το σημείο έχει την ομορφότερη θέα προς το κάστρο.

Συνεχώς σκουπίδια συσσωρεύονται σε αυτό το σημείο και μια ή δυο φορές το χρόνο ο δήμος τα μαζεύει. Τα μαζεύει όμως; Όχι φίλοι μου, κάποια τα μαζεύει και κάποια τα θάβει αφού η μπουλντόζα τα σπρώξει προς το γκρεμνό. Το προσεκτικό μάτι θα τα διακρίνει μισοθαμμένα στην πλαγιά. Εμείς που περνάμε συχνά έχουμε διαπιστώσει ότι ο δρόμος στο συγκεκριμένο σημείο έχει φαρδύνει αρκετά. Ίσως θα έπρεπε να γίνει μια έρευνα από ειδικούς στο σημείο. Κάποια από αυτά τα υλικά είναι επικίνδυνα. Παλαιότερα στο σημείο είχαν απορριφτεί από ανεγκέφαλους σωλήνες και πλάκες αμιάντου.

Ανώνυμος είπε...

Κοιμάται...χρρρρρρρρρρρρρρρρρ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι υπάλληλοι της καθαριότητας, βαριούνται να πάνε ως το Ζαγαρά. Δεν κάθονται όμως, κάθε πρωί κατά τις 7:30 είναι στο μισθωμένο σε ιδιώτη (άρα ιδιωτικό) parking κάτω από το Ζάππειο και το κάνουν λαμπίκο.
Τώρα άμα η Σοφοκλέους ή ο Ζαγαράς είναι τίγκα στο σκουπίδι, δικό σας πρόβλημα. Να μάθετε να κερνάτε και εσείς μπύρες πρωί -πρωί, ή να χώνετε κανένα ταληράκι σε μερικά από αυτά τα καλόπαιδα.