Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Έχασε την αίτηση αναστολής η ΑΡΤΕΜΙΣ σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ

Από διάφορα δημοσιεύματα σε τοπικά ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα της περιοχής μας πληροφορηθήκαμε ότι απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής που είχε καταθέσει η οικολογική κίνηση Αντίκυρας ΑΡΤΕΜΙΣ κατά του δεύτερου κατά σειρά εργοστασίου ήλεκτροπαραγωγής.
Επειδή ωστόσο σε αντίθεση με τους τοπικούς δημοσιογράφους, η απόφαση του ΣτΕ δεν έχει επιδοθεί στον δικηγόρο και κατ΄ επέκταση στην οικολογική κίνηση προφανώς στην παρούσα φάση δεν μπορεί να υπάρξει και απάντηση στα αρνητικά και σε γενικές γραμμές πανομοιότυπα δημοσιεύματα.
Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του ομίλου Μυτηλιναίου, που φαίνεται να υιοθετούνται απο τα τοπικά ΜΜΕ, ουδείς δημοσιογράφος παρέστη στην παρουσίαση της μελέτης της ομάδας του ΕΛΚΕΘΕ στην Αντίκυρα παρότι είχαν προσκληθεί. Δείτε: Παρουσίαση της έρευνας που προκάλεσε τη μήνυση Μυτιληναίου στους επιστήμονες του ΕΛΚΕΘΕ και την Οικολογική Κίνηση Αντίκυρας
Επειδή είμαστε καλόπιστοι τους καλούμε να διαβάσουν λοιπόν τη σχετική μελέτη ( Δείτε τη μελέτη εδώ ) και να παρουσιάσουν το θέμα και απο την σκοπιά των επιστημόνων, των πολιτών και της προστασίας του περιβάλλοντος.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Apo tis pio ''sovares'' meletes pou exo dei sti zoi mou!!!

Me safestati stratigiki deigmatolipsias
Me ti sosti methodologia ''risk assesement'' (ektimihsh eipikindinotitas)
Me ta sosta oria ??? tis UNEP
Me to sosto montelo diasporas (Ordinary Kriging) gia ekimisi tis ripansis sta edafi ktl ktl



Alla to panigiri teleionei siga siga kirioi !!!

cleo είπε...

Η έρευνα αυτή,έγινε με πραγματικά στοιχεία αφού πήραν δείγματα από το βυθό και τα εδάφη στην ξηρά και αναλύθηκαν στο έγκυρο εργαστήριο του ΕΛΚΕΘΕ.

Και είναι η πρώτη τέτοια μελέτη μετά απο μισόν αιώνα ανεξέλεγκτης ρύπανσης.

Σε αντίθεση με εκείνη την πρόχειρη εκτίμηση που παρήγγειλε η ΤΕΔΚ και οι Δήμοι της περιοχής, βαφτίστηκε μελέτη (όχι απο τους συγγραφείς της αλλά απο τον κ.Μυτηλιναίο) και δεν είχε ούτε ένα στοιχείο άλλο εκτός απο αυτά που δώσατε εσείς.

Ασφαλώς, όπως άλλωστε και το λέει η έρευνα αυτή δεν μπορούσε να είναι πλήρης (με τα όσα αναφέρεις) αφού παρά το γεγονός ότι το ΕΛΚΕΘΕ επισήμως με βούλες και υπογραφές επικαλέστηκε αυτά τα ευρήματα, προειδοποίησε και ζήτησε με επιστολή του (ψάξε να την βρείς σε παλαιότερη ανάρτηση) στον ΥΠΕΧΩΔΕ και τον Νομάρχη να συνεχίσει την έρευνα κανείς δεν συγκινήθηκε.

Το πανηγύρι λοιπόν που λες, είναι η απίστευτη ασυδοσία να αντιμετωπίζονται ολόκληρες περιοχές ώς δωρεάν σκουπιδοτενεκέδες και κάτι άλλοι τενεκέδες να κάνουν πλάτες.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ να δεις μελέτες ¨σοβαρές¨ που έχω δεί.
Του Ομίλου ντε τόοοοοσα χρόνια τώρα!

Alla to panigiri teleionei siga siga kirioi !!!

cleo είπε...

Ανώνυμε 1 και 2 εαν είσαι ο ίδιος, μπορείς να εξηγήσεις τι εννοείς γιατί είμαι και περιορισμένης αντίληψης;