Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Βράβευση απο την Ακαδημία Αθηνών

Βραβεύτηκε εχθές απο την Ακαδημία, ο π.Γιάννης Οικονομίδης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής της Συμπαράταξης Βοιωτών για το Περιβάλλον και του ΙΤΑΠ.
Με αφορμή τη βράβευσή του από την Ακαδημία Αθηνών στις 29-12-2009, ο π. Ιωάννης Οικονομίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Είμαι και ευχαριστημένος και στενοχωρημένος με το βραβείο.
Ευχαριστημένος διότι στο πρόσωπό μου θεωρώ ότι βραβεύονται οι τοπικές περιβαλλοντικές οργανώσεις και η εν γένει κοινωνία των πολιτών. Αναγνωρίζονται, στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, οι κοινοί μας κόποι.
Στενοχωρημένος διότι η προστασία της λεκάνης του Ασωπού θα έπρεπε να ήταν το σπουδαιότερο καθήκον της Πολιτείας. Αν ο Δήμαρχος, ο Νομάρχης και ο Υπουργός επιτελούσαν στο ακέραιο το καθήκον τους για τις επόμενες γενεές και την Φύση, σήμερα δεν θα υπήρχε λόγος να βραβευθώ
".

4 σχόλια:

Βαγγέλης είπε...

Συνηθως οι βραβευσεις της Ακαδημιας με αφηνουν αδιάφορο.Για τον π. Γιάννη όμως ο θαυμασμός και η εκτιμηση μου περισσεουν.Θερμα συγχαρητηρια και απο μένα.
ΥΓ. Τέτοιες βραβευσεις (ανεξαρτητα αν συμφωνει κανείς η όχι με το θεσμό) εχουν και ενα παράπλευρο ρόλο,προστατευουν τους αγωνιστες και απο περιεργες επιβουλές διαφόρων κέντρων.Θυμίζω οτι πρόσφατα κάποιοι αγανακτισμένοι αγρότες ειχαν σπάσει το χέρι του.

Yannis Zabetakis είπε...

http://www.zabetakis.net/?p=2072

Πάνος Λάμπρου είπε...

Άξιος.....

giorgos papaspiropoulos γιώργος παπασπυρόπουλος είπε...

Άνθρωποι σαν τον παπα-Γιάννη είναι ανεκτίμητοι. Κάνουν μόνοι τους αυτό που θάπρεπε να κάνουν κάποιοι που επαγγέλλονται την κοινωνική αλλαγή και φηφίζονται και χρηματοδοτούνται γι αυτό. Μόνοι τους...!!