Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2007

Οι πολίτες μπροστά!


Απο την Βοιωτία, την Εύβοια και την Αττική, συγκεντρωθήκαμε το πρωί στα Οινόφυτα, να δηλώσουμε την αγανάκτηση μας για την εγκληματική υποβάθμιση του περιβάλλοντος απο την πολύχρονη βιομηχανική ρύπανση. Μετά τις ομιλίες αποκλείσαμε συμβολικά για ένα τέταρτο την Εθνική φωνάζοντας συνθήματα και μοιράζοντας προκυρήξεις στους οδηγούς. Αποχωρήσαμε σύντομα, αφού στόχος μας δεν ήταν να ταλαιπωρήσουμε συμπολίτες μας και η εκδήλωση έκλεισε με ροκ συναυλία.

"Αγώνας, αγώνας δυναμικός θα ναι η απάντηση απο δω και μπρός" "Νερό απ΄ τα Οινόφυτα και απο την περιοχή να πιεί ο Παπανδρέου με τον Καραμανλή" "Ρύποι, εργοστάσια, θάνατος αργός αυτός δεν είναι πολιτισμός" "Στα κέρδη του κεφάλαιου, στα κέρδη των αστών, ενέχυρο δε βάζουμε το μέλλον των παιδιών" "Δεν υποχωρούμε αν δε δικαιωθούμε" ήταν τα συνθήματα που φωνάξαμε μικροί και μεγάλοι. Στην συγκέντρωση έδωσαν το παρόν και πολιτευτές, δήμαρχοι και βουλευτές. Το μέλλον θα δείξει αν μας έλαβαν και υπόψη.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αρκετός κόσμος απο την περιοχή αλλά σχετικά λίγοι απο τα Οινόφυτα. Πρέπει να το προσέξουν αυτοί που κινητοποιούνται εκεί.

Ανώνυμος είπε...

Το έχουμε προσέξει εδώ και χρόνια.
Η περιοχη είναι πολύ "ιδιαίτερη".
Η δομή της κοινωνίας των Οινοφύτων δεν ευνοεί την ενασχόληση με τα κοινά...
Είναι άραγε τυχχαίο;
Πάντως φαίνεται πως συντελείται μια αργή αλλά σταθερή βελτίωση.

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύεις ότι η εγκατάσταση των βιομηχανιών έφερε πλούτο και απάθεια; παίζει ρόλο ότι κάποιοι απο την περιοχή επηρρεάζονται απο τον δήμαρχο και τον "θείο Ιερώνυμο"; μήπως ο τρόπος που κινηθηκε το συγκεκριμένο θέμα δημιούργησε επιφυλάξεις στον κόσμο ή δεν υπήρξε προσπάθεια να κινητοποιηθούν πιο συλλογικά;