Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

OΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΥΣΗΣ


Θηβαίες και Θηβαίοι,

Ένας νέος τοξικός εφιάλτης απειλεί τη ζωή μας. Μετά το καρ-κινογόνο εξασθενές χρώμιο, που συνεχίζει ακόμη να μας δηλητηριάζει, οι θανατηφόρες, διοξίνες και φουράνια του εργοστασίου καύσης απορριμμάτων, μας δείχνουν τα δόντια τους.
Διάφοροι, γνωστοί και μη εξαιρετέοι «επενδυτές», που οσμίζονται τον χρυσό θησαυρό των σκουπιδιών, σχεδιάζουν την εξόντωσή μας.
Με την σκανδαλώδη ανοχή και πολλές φορές με την ύποπτη συνεργασία τοπικών φορέων και παραγόντων, η κατασκευή του εργοστασίου που θα καίει τα απορρίμματα του λεκανοπεδίου, τα βιομηχανικά τοξικά απόβλητα και τη λυματολάσπη των βιολογικών και της Ψυτάλλειας, δίπλα στο ΧΥΤΑ της Θήβας, βρίσκεται στην τελική φάση αδειοδότησης. Το πρόβλημα αυτό ξεπερνά τα στενά όρια της ΘΗΒΑΣ. Είναι πρόβλημα μεγάλο και σοβαρό για όλη την Βοιωτία.
Ο μόνος τρόπος να εμποδίσουμε την υλοποίηση των σχεδίων για την μεγάλη «μπίζνα» της καύσης των σκουπιδιών, που είναι θανάσιμη απειλή για την υγεία των πολιτών, που μολύνει το περιβάλλον και είναι οικονομικά ασύμφορη, είναι η μαζική, ενωτική και δυναμική διαμαρτυρία.

Θηβαίες και Θηβαίοι, Βοιωτές και Βοιωτοί

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

· Για ν’ ακυρώσουμε τώρα τα σχέδια για την καύση των απορριμμάτων στη περιοχή μας.
· Για να σώσουμε το περιβάλλον.
· Για να προστατεύσουμε την ζωή μας.
· Για να έχουμε ζωντανή την ελπίδα για ένα καλλίτερο μέλλον.
· Για να στείλουμε δυνατό μήνυμα σε όλους εκείνους που μας αγνοούν, που μας υποτιμούν, που διαβουλεύονται πίσω από την πλάτη μας.
· Για να αχρηστεύσουμε στην πράξη τους «Δούρειους Ιππους» που προσπαθούν να μας εξαπατήσουν.
Ο αγώνας μόλις αρχίζει και ο δρόμος είναι μακρύς.
Στο τέλος η νίκη, όπως και στην περίπτωση του νερού, θα είναι δική μας.

Θήβα, 9 Μαρτίου 2010

«ΘΗΒΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»
«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΒΟΙΩΤΏΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: