Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2011

Επιταχύνεται επικίνδυνα η ανεξέλεγκτη υπερφόρτωση της Βοιωτίας με βιομηχανικά αιολικά πάρκα και ανεξέλεγκτες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δυστυχώς επιβεβαιώνεται η εκτίμησή μας ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο για την επέλαση των βιομηχανικού τύπου αιολικών πάρκων και των ανεξέλεγκτων φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων θα έχει ολέθριες συνέπειες για τα πανέμορφα βουνά και την εύφορη γη της Βοιωτίας. Με αντίστοιχα ολέθριες συνέπειες για την κοινωνική ζωή στο νομό μας. Σημειώνουμε ενδεικτικά ότι οι αδειοδοτήσεις για τους δύο τελευταίους μήνες του 2010 σε φωτοβολταϊκά έφτασαν τα 116MW ενώ οι νέες αιτήσεις για αιολικά τα 161MW.
 Η δυσανάλογη αυτή ποσότητα ενεργειακών εγκαταστάσεων στο νομό μας προστίθεται στον χωρίς σχεδιασμό και έλεγχο όγκο συμβατικών ενεργειακών εγκαταστάσεων. Το ζήτημα δεν είναι φυσικά μόνο ποσοτικό. Ενώ προσπαθεί να μετατρέψει τη Βοιωτία στη νέα χαβούζα ενεργειακών εγκαταστάσεων της χώρας, το μεγάλο ενεργειακό κεφάλαιο καταστρέφει ταυτόχρονα το πολιτιστικό και άλλο κεφάλαιο της περιοχής.
 Είναι χαρακτηριστική η δρομολόγηση άμεσης εγκατάστασης βιομηχανικού αιολικού πάρκου στον Κιθαιρώνα καθώς επίσης και στον ορίζοντα ενός παγκόσμια μοναδικού μνημείου, της Μονής του Οσίου Λουκά.
Η Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο να αντιστραφεί μια πορεία προς μια καταστροφή που θα είναι ανεπανόρθωτη. Καλούμε τους πολίτες της Βοιωτίας σε εγρήγορση και σε κινητοποιήσεις και τους διάφορους αιρετούς του νομού να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γυρισα ελατε να δειτε http://asximia.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

11111111111111