Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΝΕΟ Δ. Σ. ΣΤΟΝ Σ.Π.Ο.Α.Κ.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011 και ώρα 17:30 μ.μ., στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Αιγίου (παλαιό Νοσοκομείο), όπου και η έδρα του Συνδέσμου, οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προεδρείου Διοικητικού Συμβουλίου και Εκτελεστικής Επιτροπής του Σ.Π.Ο.Α.Κ. "Ο ΑΡΙΩΝ".
Σύμφωνα λοιπόν με την ψηφοφορία, τα αποτελέσματα έχουν ως ακολούθως:

Πρόεδρος: Αλέξανδρος Πνευματικός (Δήμαρχος Κορινθίων)

Αντιπρόεδρος: Μαρία Τσουκαλά (Δημοτική Σύμβουλος Αιγιαλείας)

Τακτικά Μέλη Εκτελεστικής Επιτροπής:

1) Γκιολής Αναστάσιος (Δημοτικός Σύμβουλος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης)

2) Χαλβατζής Σταμάτης (Δημοτικός Σύμβουλος Θηβαίων)

3) Βανταράκης Απόστολος (Αντιδήμαρχος Πατρέων)

4) Τριανταφύλλου Χρήστος (Δημοτικός Σύμβουλος Δωρίδος)

Αναπληρωματικά Μέλη Εκτελεστικής Επιτροπής:

1) Πούλου Γιώτα (Δημοτική Σύμβουλος Λεβαδέων)

2) Πάστρας Ιωάννης (Δημοτικός Σύμβουλος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας)

Τον ΑΡΙΩΝΑ αποτελούσαν 28 μέλη – εκπρόσωποι των Καποδιστριακών Δήμων, που με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ έγιναν 15, από την δυναμική παρέμβαση των οποίων εξαρτάται σημαντικά η μελλοντική υγεία του Κορινθιακού κόλπου! «Στις ακτές έχουν προκύψει μεγάλα προβλήματα λόγω της μόλυνσης του Κορινθιακού Κόλπου κι εμείς διαθέτουμε μια μεγάλη ακτογραμμή την οποία οφείλουμε να διαφυλάξουμε, γι΄ αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας εξουσιοδότησε τρία άτομα να εκπροσωπήσουν τον Δήμο μας στον νέο διευρυμένο Σύνδεσμο» επισημαίνει ο Σ. Χαλβατζής, εξηγώντας πως με την βοήθεια των δυο συναδέλφων μου Γ. Σκαλή και Π. Νίκα, αλλά και με τις σχετικές τοποθετήσεις κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας, όπου είχε θέσει υποψηφιότητα, εκπροσωπώντας τον ΔήμοΘηβαίων , υποστηρίχθηκε και τελικά εκλέχτηκε μεταξύ των τεσσάρων μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής.«Ο Σύνδεσμος έχει επιτελέσει μέχρι σήμερα σοβαρό έργο και δίνει μάχη για την προστασία του Κορινθιακού,

θεωρώντας ότι οι μεγαλύτερες πηγές μόλυνσης βρίσκονται στην περιοχή μας (ΑΛΟΥΜΙΝΑ – Σωληνουργία ιχθυοτροφεία κ.α) που μολύνουν τον κόλπο.
Θεωρώ ότι μέσα από την συμμετοχή μας στον Σύνδεσμο θα μπορέσουμε να προστατέψουμε τον Κορινθιακό, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στο κέντρο της μολυσμένης περιοχής , οπότε ο ρόλος μας είναι πολύ σημαντικός» τονίζει ο Σ. Χαλβατζής, μιλώντας για δραστικά μέτρα που πρέπει να παρθούν άμεσα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση ο Κορινθιακός Κόλπος σύντομα θα είναι μια επικίνδυνη θάλασσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: