Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Έκλεισε και ο τελευταίος πυρηνικός αντιδραστήρας της Ιαπωνίας

Έπειτα από πιέσεις του κόσμου....

Η χαρά εκατοντάδων Ιαπώνων ήταν έκδηλη στην πορεία που οργάνωσαν, για να γιορτάσουν το κλείσιμο και του τελευταίου πυρηνικού αντιδραστήρα –σε σύνολο 54, σε ολόκληρη τη χώρα.
Ο κόσμος βγήκε σε πάρκο του Τόκυο, το Σάββατο το πρωί, σκορπώντας χαμόγελα χαράς, για μια επιτυχία που, σε μεγάλο βαθμό, οφείλεται στις πιέσεις του προς την ιαπωνική κυβέρνηση.
Όλοι δήλωσαν πιο ήρεμοι και κανείς τους δεν παρουσιάστηκε αγχωμένος για τις πιθανές διακοπές ρεύματος, στις οποίες αναφέρθηκε η κυβέρνησή τους.
Είναι η πρώτη φορά που, εδώ και δεκαετίες –και συγκεκριμένα από τη δεκαετία του 1970, η χώρα μένει εκτός πυρηνικής οδού, με κλειστό ακόμα και τον εναπομείναντα –από τους συνολικά τρεις- ενεργό αντιδραστήρα της νήσου Hokkaido, ο οποίος έκλεισε για εργασίες συντήρησης.
Μολονότι ο παραπάνω αντιδραστήρας δεν είναι ο μόνος στον οποίο γίνονται εργασίες συντήρησης μετά το ατύχημα στη Φουκουσίμα, κανένας δεν έχει επαναλειτουργήσει, κι ας έχει ελεγχθεί.

Η ιαπωνική ηγεσία θέλει να γίνουν τεστ σε όλους, σε περίπτωση που αποφασιστεί να επαναλειτουργήσουν κάποιοι από αυτούς, όπως επίσης επιθυμεί τη συγκατάθεση των ντόπιων, οι οποίοι, όμως, δεν μοιάζει να την υποστηρίζουν στις επιλογές της για τα πυρηνικά, αναφέρει το Al Jazeera


protothema.grΔεν υπάρχουν σχόλια: