Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Νέα κινητικότητα με τα αιολικά στον Ελικώνα

Την Παρασκευή 13/11 συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Θίσβης. Στα προς συζήτηση θέματα περιλαμβάνεται η γνωμοδότηση στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εγκατάστασης αιολικού πάρκου στον Αρβανικό. Θυμίζουμε ότι στο νομαρχιακό συμβούλιο στις 21/10 αναβλήθηκε η συζήτηση και η απόφαση στο συγκεκριμένο θέμα, ακριβώς επειδή δεν είχε συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Θίσβης. Αρχικά είχε δοθεί η πληροφορία ότι υπήρχε αρνητική γνωμοδότηση του δήμου Θίσβης (την είχαμε αναρτήσει), κάτι που αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ακριβές. Ο δήμαρχος Θίσβης, στη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου, είχε εκφράσει την αντίθεσή του στη συγκεκριμένη εγκατάσταση. Αναμένουμε να δούμε αν θα κρατήσει το λόγο του και στη συνεδρίαση της 13/11. Σημειώνουμε ακόμη ότι για την ίδια εγκατάσταση υπάρχει θετική γνωμοδότηση του δήμου Κορώνειας (στην περιβόητη, πλέον, “συνεδρίασή” του). Το θέμα αναμένεται να επανέλθει στο νομαρχιακό συμβούλιο στην επόμενη συνεδρίασή του, προς το τέλος Νοεμβρίου (δεν έχει ανακοινωθεί, προς το παρόν, η ακριβής ημερομηνία.


Σοβαρά ερωτηματικά δημιουργεί το γεγονός ότι, στην ίδια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θίσβης, επανέρχεται για συζήτηση το θέμα δύο αιολικών εγκαταστάσεων στο δήμο Θίσβης (Μελίσσι και Λαιμός), για τις οποίες έχει δοθεί στο παρελθόν αρνητική γνωμοδότηση. Ο τίτλος του θέματος “αίτηση θεραπείας απόφασης” δημιουργεί τη βάσιμη υπόνοια ότι επιχειρείται η ανατροπή των αρχικών αποφάσεων. Οι επιτροπές πολιτών του δήμου Θίσβης θα δώσουν το δικό τους παρόν στη συνεδρίαση.

Ποιoς λέει αλήθεια και ποιος ψέματα;

Στο μεταξύ, εξέλιξη υπήρξε στο θέμα της νομιμότητας της διαδικασίας αξιολόγησης της ΜΠΕ της επέκτασης των αιολικών εγκαταστάσεων στην Αγία Άννα (συζητήθηκε στο προηγούμενο νομαρχιακό συμβούλιο) καθώς οι επιτροπές πολιτών είχαν φέρει στη επιφάνεια το ζήτημα της μη πληρότητας του σχετικού φακέλου, γεγονός που δημιουργεί πρόβλημα εγκυρότητας της σχετικής διαδικασίας.
η συνέχεια στο blog "Στη σκιά του Ελικώνα"

Δεν υπάρχουν σχόλια: