Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Η ΑΡΤΕΜΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑ



Φίλες και φίλοι,

Μέρα με τη μέρα, αποκαλύπτεται σε όλους μας το ζοφερό μέλλον που προετοιμάζουν «επιχειρηματικές πρακτικές» για την Αντίκυρα. Κεντρικό στοιχείο αυτών των επικίνδυνων επιλογών για τον τόπο μας αποτελεί η επιδίωξη να γίνει η Αντίκυρα το νέο μεγάλο ενεργειακό κέντρο, που στο ορατό μέλλον θα πλησιάζει τα μεγέθη του λιγνιτικού κέντρου της Δυτικής Μακεδονίας.

Η γη, ο αέρας, η θάλασσά μας αυτή τη στιγμή δέχονται ολομέτωπη επίθεση από τον όμιλο που δραστηριοποιείται στην περιοχή μας και που σε αγαστή συνεργασία με το κράτος και τις υπηρεσίες του αλλά κυρίως με την ανοχή, συνενοχή και σιωπή των ιθυνόντων, έχουν επιλέξει τον τόπο μας για την εφαρμογή σχεδίων που θα φέρουν τη καταστροφή.

Στόχος τους είναι μόνο η εξυπηρέτηση δικών τους συμφερόντων, θυσιάζοντας ακόμη και ανθρώπινες ζωές στο μινώταυρο που λέγεται μεγιστοποίηση του κέρδους. Ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές που μας κάνουν να αναπολούμε, σαν λιγότερο κακό, το παλαιότερο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟN ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, αφού τουλάχιστον υπήρξε σημείο αναφοράς στον τομέα της ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Φίλες και φίλοι,

Γυρίστε για μια στιγμή το βλέμμα σας προς το ΄΄Λουκαΐτικο΄΄ και αναλογιστείτε:
Αυτό που βλέπετε είναι αυτό το μέλλον που θέλετε να κληροδοτήσετε στα παιδιά σας;
Αυτή τη θάλασσα που επί σαρανταπέντε χρόνια μπαζώνεται από εκατομμύρια τόνους τοξική λάσπη και γίνεται αποδέκτης επικίνδυνων αποβλήτων;
Αυτόν τον αέρα που είναι ήδη αποθήκη δηλητηριωδών αερίων;
Αυτή τη γη που έχει γίνει αποδέκτης καρκινογόνων κατάλοιπων καύσης;
Ας αναρωτηθούμε αν θέλουμε να ζήσουμε σε μια τέτοια πατρίδα.
Ας αναρωτηθούμε για το κόστος σε ανθρώπινες ζωές και σε πόνο που έχουμε πληρώσει σε αυτό το μοντέλο «ανάπτυξης».
Ας αναρωτηθούμε αν αξίζει η αιχμαλωσία ολόκληρων γενεών στη δωρεά ενός οικοπέδου που στο παρελθόν μάταια «επωλείτο». Ενός οικοπέδου που η μόνη χρησιμότητά του βρίσκεται στην επέκταση του νεκροταφείου που σύντομα θα χρειαστεί…
Φίλες και φίλοι,

Γυρίστε τις πλάτες σας, σ’ αυτούς που με πενιχρά ανταλλάγματα προσπαθούν να εξασφαλίσουν τη συγκατάθεση μας στο χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου που ήδη πλήττει μεγάλο κομμάτι των συμπατριωτών μας.

Μην ανέχεστε ούτε στιγμή παραπάνω όσους με πρόσχημα την ανάπτυξη, καταστρέφουν το περιβάλλον, προσθέτουν νέες εστίες ρύπανσης, στραγγαλίζουν αισθητικά και κοινωνικά την τοπική κοινωνία. Νοιάζονται μόνο για το προσωπικό τους συμφέρον και τα δικά τους κέρδη.
Κυρίως όμως αγνοήστε αυτούς που χωρίς αιδώ ξεπουλούν τον ίδιο τους τον τόπο. Μη γίνεστε συνένοχοι στο έγκλημα που μεθοδικά ετοιμάζεται για την πατρίδα μας, τις γύρω περιοχές και ολόκληρο τον Κορινθιακό.

Ελάτε μαζί μας: Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε. Να μην είμαστε εμείς αυτοί, στους οποίους η ιστορία θα χρεώσει την ολοκληρωτική καταστροφή της Αντίκυρας.
ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2009

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φόβου Δαναούς και δώρα φέροντας

Ανώνυμος είπε...

...η Άρια θα σώσει την Αντίκυρα!

Ανώνυμος είπε...

...η Άρια θα σώσει την Αντίκυρα!