Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Αναμενόμενη απόφαση συναίνεσης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Βοιωτίας για άλλα τρία αιολικά πάρκα στον Ελικώνα

Στην χθεσινή συνεδρίαση, ο Νομάρχης και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Βοιωτίας, συμφώνησαν στην εγκατάσταση τριών ακόμη εγκαταστάσεων στην περιοχή του Ελικώνα: στη θέση "Αρβανικός" του δήμου Κορώνειας, στη θέση "Έλατος" της κοινότητας Κυριακίου, καθώς και στο Δήμο Διστόμου.
Για πρώτη φορά ωστόσο, ο Νομάρχης αναγκάστηκε να διαφοροποιήσει τη στάση του, λέγοντας ότι δεν θα συνεχίσουν να αποδέχονται θετικές γνωμοδοτήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, εαν οι εγκαταστάσεις που ζητούνται ξεπερνούν την "φέρουσα ικανότητα" του βουνού. Την οποία όμως "φέρουσα ικανότητα" απέφυγε να προσδιορίσει.

Το ερώτημα είναι απλό και το θέτουμε εδώ και καιρό: Πόσες ανεμογεννήτριες, υποσταθμούς, γραμμές και πυλώνες χωράει κατά τη γνώμη της Νομαρχιακής Αρχής ο Ελικώνας;
Θα επανέλθουμε.
Δ.Σπ.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον Γιάννη Παλαμίδα που για μια ακόμη φορά, ξεχώρισε με τη συνεπή του στάση.
Ας το ξανασκεφτεί ο Λουκάς Κόλλιας: όσο η Νομαρχιακή Αρχή δεν παίρνει μια συγκεκριμένη στάση, τόσο διευκολύντεται η ασύδοτη εγκατάσταση.

Ανώνυμος είπε...

Απογοήτευση ειναι πολύ λιγοι

Ανώνυμος είπε...

Κάθε φορά γίνεται η γνωστή πια κωλοτούμπα...Αυτη την φορά ήταν η σειρά του κύριου Κόλλια...

Ανώνυμος είπε...

Είναι ντροπή κάποιες νομαρχιακοί σύμβουλοι να δυσανασχετούν και να μουτρώνουν που κάποιοι [ενοχλητικοί] αμφισβητούν την απόλυτη εξουσία τους επί του λαού της Βοιωτίας και τολμούν να αντιπαρατεθούν και μάλιστα τεκμηριωμένα.
Πως να το διατυπώσουν ότι αδυνατούν να τους παρακολουθήσουν; Άσε που νυστάζουν κιόλας και υπάρχει φόβος να στραβοκόψουν και κανένα νύχι !!!
Λίγο τό 'χεις?
Πώς θα σηκώσουν μετά το χέρι να ψηφίσουν περιβαλλοντικούς όρους από μια μελέτη που λείπουν οι μισές σελίδες?

Ανώνυμος είπε...

Ας είναι καλά τα μέντιουμ και οι αστρολόγοι που τις συμβουλεύουν. Τα έχουν [δει όλα] και το περιεχόμενο των λειψών μελετών.

Ανώνυμος είπε...

Νέα καραμέλα: ΦΕΡΟΥΣΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ.
Μιά έννοια λάστιχο, που για ένα νομό χαρακτηρισμένο βιομηχανικό, μπορεί να τεντώσει όσο θέλει ο καθείς.
Ακριβώς γι' αυτόν το λόγο ο νομάρχης δεν την προσδιορίζει [ποσοτικά], ούτε για τον Ελικώνα ούτε για τη Βοιωτία γενικότερα.

Δέσποινα Σπ. είπε...

Πάντως αν το καλοσκεφτείς, έγινε ένα βήμα πίσω. Την προηγούμενη φορά, (και όλες τις προηγούμενες ) το δόγμα που ίσχυε ήταν η συμφωνία : ΟΤΙ ΠΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ που την εμφάνιζαν ως ύψιστη δημοκρατικότητα.

Πάρόλο που επισημαίναμε ότι
δεν μπορεί να αποποιούνται το ρόλο τους ως εκλεγμένου οργάνου για θέματα διατοπικής σημασίας,

παρόλο που τονίζαμε ότι ένας Δήμος έχει κάθε δικαίωμα να αρνείται κάποια εγκατάσταση στην περιοχή του, δεν μπορεί όμως να αποφασίζει για εγκαταστάσεις / δραστηριότητες που επηρρεάζουν ευρύτερα ή λειτουργούν αθροιστικά.

Επειδή λοιπόν -δυστυχώς- όπως είπε και ο Δήμαρχος Θίσβης, δεκάδες αιτήσεις ακολουθούν για έγκριση, με την πίεση και την ενημέρωση που έχει γίνει, θα είναι δύσκολο να συνεχιστεί αυτή η χαρούμενη γενική συγκατάθεση (που όταν δεν υπάρχουν πολίτες παρόντες γίνεται με ταχύτητα αστραπής).

Σε κάθε νέα άδεια θα γίνεται όλο και πιο δύσκολο να δικαιολογήσουν το "περιβαλλοντικό όφελος".

Το δάσος είναι αναντικατάστατο και για το κλίμα και για την ατμόσφαιρα.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΣΟΦΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΚΕΦΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ. ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥΣ. ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ΟΥΤΕ ΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ. ΑΦΟΥ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑΣ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΣΟΦΟΙ, ΣΤΙΣ ΑΛΕΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΜΑΝΑΔΙΚΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΕΤΕ ΜΕ ΟΛΑ. ΚΑΛΗΝΥΚΤΑ.