Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ για το περιβάλλον

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς που είτε ζείτε μόνιμα εδώ, είτε έρχεστε τακτικά ή περιστασιακά, για να απολαύσετε τις φυσικές ομορφιές της περιοχής του τόπου μας. Σε όλους εσάς που θεωρείται ότι έχετε το αυτονόητο δικαίωμα να καλλιεργείτε τη γη σας, να ασχολείσθε με την κτηνοτροφία, την μελισσοκομεία, την αλιεία, να ζείτε από τον τουρισμό, να κολυμπάτε στις καθαρές παραλίες μας, να απολαμβάνετε τα δημόσια αγαθά που πλούσια η φύση χάρισε στην περιοχή μας.
Στην περιοχή μας, όπως σας είναι ήδη γνωστό, έχει θεσμοθετηθεί η Bιομηχανική Περιοχή Θίσβης, εντός της οποίας λειτουργεί σήμερα η «Σωληνουργεία Κορίνθου», που χρησιμοποιεί μαζί με την ΕΛΒΑΛ και την ΧΑΛΚΟΡ το λιμάνι στο Βαθύ ενώ πολύ σύντομα θα αρχίσει να λειτουργεί και η πρώτη από τις δύο μονάδες ηλεκτροπαραγωγής. Αυτό που δεν σας είναι καθόλου γνωστό, γιατί σκόπιμα αποσιωπείται, είναι η ρύπανση που προκαλείται από τις μονάδες αυτές στο περιβάλλον της περιοχής μας. Σας έχουν αποκρύψει ακόμα ότι το λιμάνι στο Βαθύ, λειτουργεί παράνομα με την ανοχή όλων των φορέων, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας της θάλασσας, χωρίς χώρους αποθήκευσης για τα απόβλητα των πλοίων, χωρίς να υπολογίζονται οι επιπτώσεις που έχει η λειτουργία του στην υγεία των κατοίκων και των εργαζόμενων της περιοχής, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας μόλυνσης όλων των ακτών μας.
Για όλα αυτά και όχι μόνο, τα ζητήματα, για να σταματήσουν οι παρανομίες που υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας, για το μέλλον των παιδιών μας:

Σας καλούμε σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

για το Περιβάλλον

το Σάββατο 18 Ιουλίου, ώρα 8.30 μ.μ.

στην Κεντρική Πλατεία της Ξηρονομής



ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΙΣΒΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: