Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Φτηνά ανταλλάγματα ... σε αυτούς που τα αξίζουν

Αναδημοσίευση από το Blog "Στη σκιά του Ελικώνα"

“Αφού δεν μπορούμε να αποτρέψουμε τις εγκαταστάσεις ηλεκτροπαραγωγής στον Ελικώνα, ας προσπαθήσουμε να το εκμεταλλευτούμε για να αποσπάσουμε όσο γίνεται περισσότερα ανταλλάγματα”. Αυτό είναι το επίσημο μοτίβο του δημάρχου Κορώνειας και της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, για να δικαιολογήσουν τη στροφή 180ο που έχουν πραγματοποιήσει τους τελευταίους μήνες. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν υποστήριξαν ουσιαστικά και την προηγούμενη στάση τους. Όπως, επίσης, αλήθεια είναι ότι και τώρα αποδεικνύονται υποκριτές και αναξιόπιστοι. Και αυτή η αλήθεια αποκαλύπτεται σιγά – σιγά και στους πιο επιφυλακτικούς και μετριοπαθείς συνδημότες μας.

Το πιο πρόσφατο γεγονός, που επιβεβαιώνει αυτήν την εκτίμηση, είναι η εκτός ημερήσιας διάταξης πρόταση του δημάρχου Κορώνειας (στη συνεδρίαση της Δευτέρας 30/11/2009) για την απόσυρση της προσφυγής και της αίτησης αναστολής εργασιών κατά της γραμμής μεταφοράς υπερυψηλής τάσης, από το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής της Θίσβης, της εταιρείας “Ηλεκτροπαραγωγή Θίσβης”. Με αντάλλαγμα την εκπόνηση μελέτης, από την “Ηλεκτροπαραγωγή Θίσβης” για την κατασκευή εγκατάστασης βιολογικού καθαρισμού στον Άγιο Γεώργιο, που θα εξυπηρετεί και την Αγία Τριάδα και την Κορώνεια. Με όσους υποψιάζονται ότι ένα τέτοιο έργο αφορά, κυρίως αν όχι αποκλειστικά, τον Άγιο Γεώργιο, τόπο καταγωγής του δημάρχου, δεν έχουμε καμιά δυσκολία να συμφωνήσουμε. Αν και το τελευταίο ζήτημα δεν αποτελεί την καρδιά του προβλήματος, αξίζει να αναφερθεί για να φανεί η μικροπολιτική στάση και η ανευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζεται η διαγραφόμενη απειλή της πλήρους υποβάθμισης του ορεινού όγκου του Ελικώνα. Στο όνομα της προβολής ενός ανύπαρκτου, μέχρι τώρα, έργου και προσωπικών πολιτικών επιδιώξεων δεν διστάζουν να παίξουν με το μέλλον του Ελικώνα.
Η συνέχεια στο blog "Στη σκιά του Ελικώνα"

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

βρε τι αίσχος και ντροπή είναι αυτοί. Καθημερινά μας εκπλήσουν αρνητικά.
Η κασετα του Δημοτικού Συμβουλίου και αυτη της 30/9 όσο και η επόμενη ειναι κατευθείαν για τον εισαγγελέα. Εμεις τους προειδοποιούμε και αμαρτια δεν έχουμε.
Ο Περγαντάς που είναι και νομικός τα ξερει αυτά;(ρητορικό το ερώτημα)
Αυτα τα αλισβερισια με τις εταιρειες σε ποιό σημειο του κωδικα ΟΤΑ προβλέπονται ακριβώς, είπαμε;

elikonas είπε...

Δηλαδή όταν λες για τον εισαγγελέα, τι εννοείς ανώνυμε;

Ανώνυμος είπε...

εννοω οτι οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλιων δεν μπορούν να καθορίζονται από παράνομες δοσοληψιες και υποπτες συναλλαγές.