Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Όχι ανεμογεννήτριες αντί για έλατα στα τελευταία δάση της Βοιωτίας





Σε μια συμβολική διαμαρτυρία για την καταστροφή των δασών με την υποκριτική επίκληση της πράσινης ανάπτυξης και της καθαρής ενέργειας, μέλη της Συμπαράταξης Βοιωτών για το Περιβάλλον στολίσαμε χάρτινες Α/Γ στην είσοδο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ( Διοικητηρίου) στη Λιβαδειά και στην κεντρική πλατεία της πόλης και μοιράσαμε προκήρυξη στους συμπολίτες μας :

O EΛΙΚΩΝΑΣ ΑΛΛΑΖΕΙ- ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΑΣΗ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ

Χάρτης αιολικών: με άδεια παραγωγής (πράσινο χρώμα, ) αίτηση στη ΡΑΕ (κόκκινο χρώμα)

Με την συμφωνία της Νομαρχιακής Αρχής και πολλών Δημοτικών Αρχών, τα βουνά της Βοιωτίας, μετατρέπονται σε χώρους εγκατάστασης δεκάδων αιολικών πάρκων βιομηχανικού τύπου. Αυτό σημαίνει εκατοντάδες Α/Γ, ύψους έως και 130 μέτρων, η κάθε μία από τις οποίες απαιτεί εκατοντάδες κυβικά τσιμέντου στη βάση της, δρόμους πλάτους έως και 15 μέτρων για να μεταφερθούν, γραμμές, πυλώνες και υποσταθμούς μέσα σε δάση.
Τα τελευταία δάση της Βοιωτίας απειλούνται με ολοσχερή εξαφάνιση στο βωμό του γρήγορου κέρδους λίγων εταιρειών.

Λέμε ΝΑΙ, στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
ΟΧΙ στην ιδιωτική ασυδοσία που καταστρέφει τον Ελικώνα

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα το πρωί ο Νομάρχης άνοιξε την καινούρια αίθουσα εκδηλώσεων της Νομαρχίας για να ακούσει τα κάλαντα από χωροδία, στρατό και μπάντα του Δήμου.
Στην καταπληκτική αυτή αίθουσα με τις πολυάριθμες TV plasma αλλά και την τεράστια γιγαντοοθόνη. Κατα την είσοδο μας σε αυτή παρακολουθούσαμε στις παραπάνω και μέσα σε μια υπέροχη μουσική σύνθεση Ανεμογενήτριες, αγωγούς φυσικού αερίου, Πηλώνες Η.ρ. κλπ κλπ. Όλα έδειχναν μάλλον το έργο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης που συντελίτε τώρα αλλά και που θα ολοκληρωθεί το προσεχές διάστημα.
Έχετε να πείτε τίποτα;

Συμπαράταξη Bοιωτών για το Περιβάλλον είπε...

Εμείς δεν το είδαμε στις οθόνες πλάσμα. Το βλέπουμε εκ του φυσικού.
Και όλο και κάτι έχουμε να πούμε...