Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Πως ξεπουλήθηκε ο Παρνασσός

Στα χέρια της εισαγγελέως Λιβαδειάς βρίσκεται υπόθεση που αφορά χαρακτηρισμούς ως οικόπεδα φιλέτα, δασικών δημόσιων εκτάσεων στην ευρύτερη περιοχή του Παρνασσού.
Ο πρώην Δασάρχης Λιβαδειάς,  σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξαν οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, προέβη σε αποχαρακτηρισμούς δασικών εκτάσεων, συνολικής έκτασης 120 στρεμμάτων ή 120.000 τ.μ.
Όλα άρχισαν έπειτα από καταγγελίες για δασικές εκτάσεις στις οποίες κτίστηκαν βίλλες και ξενοδοχεία. Στην συνέχεια, έγινε έλεγχος για το διάστημα 1995-2003 σε 150 στρέμματα εκτάσεων και βρέθηκε ότι τα 120 από αυτά είχαν γίνει οικόπεδα ενώ ανήκαν στο δημόσιο και ήταν δασικά.
Όπως προκύπτει από την έρευνα, ο κ. Γ. διετέλεσε δασάρχης Λιβαδειάς, από το 1994 μέχρι και το 2005, ενώ από το 1992 έως το 1994, υπηρέτησε ως υπάλληλος στο Δασαρχείο.
Ο ίδιος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ήταν υποψήφιος Δήμαρχος για τον δήμο Αμφίκλειας και Ελάτειας με σκοπό την πολιτική κάλυψη. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, αρχικά τον υποστήριζε το ΠΑΣΟΚ, αλλά μόλις μαθεύτηκε στην Ιπποκράτους ότι εμπλέκεται σε υπόθεση με αποχαρακτηρισμούς, η υποστήριξη σταμάτησε.
Στην ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο, βέβαια, φαίνεται το ψηφοδέλτιό του καθώς και το πρόγραμμα του. Σήμερα, παραμένει δημόσιος υπάλληλος και είναι υπεύθυνος της Διεύθυνσης Δασών Βοιωτίας.

Περισσότερα εδώ: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=235441&cid=4
Από: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: