Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Νέες δεσμεύσεις Μπιρμπίλη για τον Ασωπό;;;;;

Την απόφαση και δέσμευση του υπουργείου Περιβάλλοντος να λύσει το πρόβλημα της ρύπανσης του Ασωπού, εξέφρασε η υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη.
Όπως τόνισε η κ. Μπιρμπίλη, στόχος είναι να υπάρξει η καλύτερη δυνατή προστασία για την υγεία των Ελλήνων πολιτών, να προωθηθεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα για τον καθαρισμό των ρυπασμένων περιοχών της Ελλάδας και να ενισχυθούν οι οικονομικές δραστηριότητες και πρακτικές που είναι φιλικές προς το περιβάλλον.
Η υπουργός Περιβάλλοντος επεσήμανε ότι οι πρωτοβουλίες του υπουργείου σχετικά με τα όρια του εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό δεν σταματούν μόνο στη νομοθετική δραστηριότητα, αλλά συνιστούν μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου με συγκεκριμένες δράσεις.
Μερικές άμεσες δράσεις, όπως η παροχή εναλλακτικών πηγών πόσιμου νερού στις πληγείσες περιοχές, στοχεύουν στη γενικότερη προστασία του περιβάλλοντος. Επίσης, θα ζητηθεί από τις βιομηχανίες η δημιουργία ενός σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων στην περιοχή των Οινοφύτων. Ακόμη, σε αυτές περιλαμβάνονται και δράσεις για την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ζημιάς που έγινε στην περιοχή του Ασωπού και αλλού στη χώρα.
Η Διεθνής Επιστημονική συνάντηση διοργανώθηκε από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και με τη συμμετοχή εξειδικευμένων επιστημόνων και αξιωματούχων από την Ελλάδα, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την Ευρωπαική Επιτροπή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: