Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

ΧΑΔΑ Οινοφύτων: παράνομη παρέμβαση και ένταση στο δημοτικό συμβούλιο

απο www.anparatiritis.gr

Κατηγορείται παρακείμενη Α.Ε. για καταπάτηση ξένης ιδιοκτησίας και παρέμβαση στην παλιά χωματερή
Το Δημοτικό Συμβούλιο Οινοφύτων έλαβε ομόφωνη απόφαση στις 17/11/09 να προχωρήσει ο Δήμαρχος σε μήνυση κατά του Ιδιώτη (Νεονάκης Α.Ε.) για καταπάτηση περιουσίας του Δήμου με την αυθαίρετη κατασκευή μαντρότοιχου και παράνομη παρέμβαση διαμόρφωσης του χώρου του πρώην ΧΑΔΑ.
Συγκεκριμένα, με έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίστηκε να προχωρήσει ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Θεοδωρόπουλος σε μήνυση εναντίον του ιδιώτη με τις προαναφερόμενες κατηγορίες. Ο ιδιώτης κατασκεύασε μαντρότοιχο από μπετόν περιφράσσοντας μέρος του ΧΑΔΑ, ο οποίος σύμφωνα με τους Δημοτικούς Συμβούλους πρέπει να υπερβαίνει σε κόστος τις 40 χιλ. ευρώ(!).

Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν επιτρέπεται «δια ροπάλου» οποιαδήποτε παρέμβαση σε παλιές χωματερές. Η διαδικασία που τηρείται είναι αυστηρή. Απόφαση δημοτικού συμβουλίου για το κλείσιμο, έκδοση άδειας περιβαλλοντικής αποκατάστασης από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, έκδοση απόφασης κλεισίματος ΧΑΔΑ από την Νομαρχία, τεχνική μελέτη για την αποκατάσταση και φυσικά… χρήματα που δεν υπάρχουν.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος στην αρχή της συνεδρίασης ανέφερε ότι έχουν γίνει νόμιμα όλες οι διαδικασίες για την σύνταξη της μελέτης την οποία έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει για τους 11 δήμους η ΔΕΠΟΔΑΘ Α.Ε. αφού η ΤΥΔΚ δήλωσε αδυναμία σύνταξης της μελέτης αποκατάστασης.

Η ιστορία που ελέχθη στο δημοτικό συμβούλιο έχει εν συντομία ως εξής: Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Λαμπρακάκης δέχεται από δημότη συγχαρητήριο (!) τηλεφώνημα για την απόφαση «αποκατάστασης» της χωματερής. Ο κ. Λαμπρακάκης απορεί και ρωτάει τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Νίκα που δηλώνει άγνοια. Το ακούει ο Δημ. Σύμβουλος κ. Παν. Σκλιάς και αποφασίζει μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχ. Γιαλούρη συνοδευόμενοι και από τον π. Ιωάννη Οικονομίδη να πάνε στη χωματερή να δουν τι συμβαίνει. Εκεί, είδαν «ω του Θαύματος» ότι σηκώθηκε ένα τοιχείο από μπετόν και σίδερα γύρω στα 60 μ. και ύψος 2 μ. Ο δε χώρος της χωματερής έκτασης 17 στρεμμάτων «αεροδρόμιο», είχε επιχωματωθεί και στρωθεί σε μεγάλο μέρος με αδρανές υλικό. Δουλειά που δεν γίνεται σε μία και δύο ημέρες, χρειάζεται πάνω από ένα μήνα και κανένας από το Δήμο δεν είχε πάρει είδηση… Εμφανίζεται και ο κ. Νεονάκης ο οποίος – σύμφωνα με την μαρτυρία των Δημ. Συμβούλων – δηλώνει ότι έχει την άδεια του Δημάρχου. Στη συνέχεια καλείται η αστυνομία Σχηματαρίου και μεταβαίνουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στο Α. Τμήμα για τα περαιτέρω.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο επικρατεί – ως συνήθως – ένταση με τον κ. Κων/νο Μπάκα να ρωτάει το Δήμαρχο ποιά είναι η θέση του στο θέμα. Ο Δήμαρχος λέει ότι το θέμα είναι ευθύνη της Δημαρχιακής Επιτροπής και θα εισηγηθεί να αναλάβει την υπόθεση δικηγορικό γραφείο για να τους συμβουλεύσει τι να κάνουν. Ο κ. Μπάκας εκνευρισμένος, «είμαστε 17 άνθρωποι εδώ. Εμείς θα αποφασίσουμε τι θα κάνει το δικηγορικό γραφείο, δεν σας αναγνωρίζω…».

Όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι τοποθετήθηκαν και συμφώνησαν ότι ο Δήμαρχος είναι υπεύθυνος για τη διαφύλαξη της Δημοτικής Περιουσίας, οπότε να προχωρήσει άμεσα σε μήνυση κατά του κ. Νεονάκη.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κ. Σκλιά και Γιαλούρη, μπροστά στον Αστυνόμο ο κ. Νεονάκης δήλωσε ότι είχε την άδεια του Δημάρχου, ενώ αργότερα υπαναχώρησε.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρήματα που είχαν προεγκριθεί από το ΘΗΣΕΑ για την μελέτη δεν υπάρχουν. Η Περιφέρεια δεν μπορεί να πάρει υπεύθυνη θέση του τι μέλλει γενέσθαι αφού Περιφερειάρχης ακόμη δεν υπάρχει. Επομένως, ο ιδιώτης θα πρέπει να μυρίζει τα σκουπίδια του δήμου ίσως για πολύ ακόμη καιρό…

Το θέμα είναι εν εξελίξει και θα έχουμε συνέχεια.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ασχετο και σχετικό συνάμα. επόμενο νομαρχιακό συμβούλιο 25/11 και 7 ωρα.
Μετράω τέσσερα νέα αιολικά στον Ελικώνα και ένα λατομείο.
Με τις υγείες μας.
Αναμεσα στα αιολικά και ο Αρβανικός, όπου πάλι θα γελάσουμε.Σα να ακούω πάλι το Περγαντά, οι μισές στη Θίσβη να μη γίνουν οι άλλες μισές στη Κορώνεια να γίνουν.
Τελικά η λύση είναι μια ο Μυτιληναιος να δωρίσει και αλλού νεκροταφεία, όχι μόνο στην Αντικυρα ρε παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

και το κατάλληλο σύνθημα:
ένα - δυο - τρία
πολλά νεκροταφία
δωρεά από του Μυτληναίου
την "ευαίσθητη" εταιρεία!
τρεχάτε Βοιωτοί να πάρετε κομματάκια γης...και συνεχίστε να παραμένετε δουλικοί στους αφεντάδες σας.

Athanasios είπε...

Ενα ακομη παραδειγμα : ΓΙΑ το Πως;; στην πραξη, οι Δημοι-Δημαρχοι Μετοχοι της ΔΕΠΟΔΑΘ Α.Ε και των ΦΟΣΔΑ διδαχτηκαν και εφαρμοζουν την ελεγχομενη συλλογη τοξικων βιομηχανικων αποβλητων,απο τις πηγες δημιουργιας τους,στις περιοχες τους.Με πια σοβαροτητα και Πως; διαχειριζονται παραπερα τα συλλεγομενα!! και Πως;; και με Ποια;; αξιοπιστια και διασφαλιση ποιοτητας των ενεργειων -εντολων τους, γινεται τελικα "το χωσημο" του τοσο σοβαρου προβληματος των τοξικων στερεων αποβλητων "κατω απο το χαλι". Συμπαιγνια Ρυπαντου(Δημος) και ρυπαντου(Νεονακης) στην διαπραξη ενος ακομη εγκληματος για τον κοσμο των Οινοφυτων. Ποιος εισαγγελεας;;;,Ποιος Υπηρεσιακα προισταμενος;; Ποιος πολιτικα υπευθυνος;;; τελικα θα παρεμβει εγκαιρως για να αποδωσει τις ευθυνες "παραβασης καθηκοντος", Συνεργεια σε εγκλημα, ιδιαιτερης σημασιας στους δραστες αυτων των αυθαιρεσιων στα Οινοφυτα;;; Ακουει κανενας;;;κ. Εισαγγελεα, κ.Νομαρχα κ.Περιφερειαρχα.κ.Υπουργοι Περιβαλλοντος και Εσωτερικων για εσας χτυπα η καμπανα!!! Πειτε επιτελους Φτανει!!! εμεις σας το ξεφωνζουμε χρονια τωρα!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η περιφέρεια έδωσε χρήματα για μελέτες και έργα αποκατάστασης ΧΑΔΑ προ 2-3 ετών και μάλιστα από το ΠΕΠ. Μήπως κάποιοι δήμαρχοι επίτηδες δεν προχώρησαν στο κλείσιμο των χωματερών για να εξυπηρετούνται κάποιοι;