Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007

Διεκδικούμε καλύτερη ποιότητα ζωής για μας, τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας

Εμείς οι πολίτες του Δήμου Θηβαίων που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Τετάρτη 10/10/07 στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Θήβας, εντονα προβληματισμένοι και ανήσυχοι από την πολιτική της βιομηχανικής επέκτασης στο νομό Βοιωτίας και στην ευρύτερη περιοχή της πόλης μας, με τεράστιες συνέπειες στο περιβάλλον και στη ποιότητα ζωής μας, σε συνδυασμό με την ανίχνευση του καρκινογόνου εξασθενούς χρωμίου στο νερό, μετά από συζήτηση αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε τα εξής:

  1. Αμεση υδροδότηση της Θήβας από την ΕΥΔΑΠ και το κόστος να πληρώσουν αυτοί που δηλητηρίασαν τα υπόγεια νερά της. Να μην εγκατασταθεί καμιά άλλη ρυπογόνος βιομηχανία στην περιοχή του Δήμου Θηβαίων.
  2. Να κλείσουν τώρα όλες οι παράνομες βιομηχανίες και οι άλλες αυθαίρετες εγκαταστάσεις που ρυπαίνουν τη γη, το νερό και τον αέρα, καταστρέφοντας το περιβάλλον. Να δοθουν στη δημοσιότητα τα ονόματα των βιομηχανιών που ρυπαίνουν.
  3. Να γίνει επανεξέταση όλων των αδειών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και των αδειών τελικής διάθεσης των αποβλήτων των βιομηχανιών, σύμφωνα με τοςυ νόμους.
  4. Να εφαρμοστούν άμεσοι οι νόμοι προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και να τιμωρηθούν αυστηρά οι παραβάτες.
  5. Να αποζημιωθούν οι κάτοικοι και οι αγρότες της περιοχής που θα υποστούν οικονομικές επιβαρύνσεις από τη χρήση του μολυσμένου νερού.
  6. Να εξεκινήσει άμεσα έρευνα- μελέτη από τη Νομαρχία για τις καλλιέργειες και το έδαφος της περιοχής, για να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα.
  7. Να προχωρήσει ο χωροταξικός σχχεδιασμός και να συνδυαστεί ορθολογικά και αρμονικά με τις σύγχρονες ανάγκες, τις δυνατότητες και τα συνφέροντα των κατοίκων της περιοχής.
  8. Να δημιουργηθεί μόνιμη υπηρεσία από το Δήμο Θηβαίων που να κάνει τακτά χρονικά διαστήματα μετρήσεις και ελέγχους σε όλες τις γεωτρήσεις 9ύδρευσης και άρδευσης) καθώς κια στην ατμόσφαιρα και τα αποτελέσματα να τα γνωρίζουν οι κάτοικοι.
  9. Να επιδοτηθούν κατά κύριο λόγο τα νοικοκυριά, οι αγροτικέςκαι κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και οι δημοτικές επιχειρήσεις για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών μέσων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
  10. Απαιτούμε από τις κρατικές υπηρεσίες να λάβουν μέτρα ώστε να σταματήσει αμέσως η βιομηχανική δραστηριότητα όσων εγκληματούν κατά της φύσης και της ζωής μας. Οι νεοεκλεγμένοι βουλευτές μας να πάρουν πρωτοβουλίες διαφορετικά θα μας βρούν μπροστά τους.
  11. Δηλώνουμε ότι από σήμερα με τη συμπαράταξη όλων ανεξαιρέτως των πολιτών σε συντονισμό με όλες τις περιβαλλοντικές δυνάμεις του νομού, με ενότητα και αποφασιστικότητα, θα διεκδικήσουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής για μας, τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΗΒΑΣ
ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΒΟΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: