Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2007

Μεγάλη ανησυχία για το εξασθενές χρώμιο στη Θήβα

Σε κατάμεστη αίθουσα του παλαιού Δημαρχείου Θήβας, πραγματοποιήθηκε εχθές συγκέντρωση της Συμπαράταξης και της Κίνησης Πολιτών Θήβας. Στη συγκέντρωση, αναλύθηκαν οι κίνδυνοι για την υγεία και το περιβάλλον από τη μόλυνση των νερών και τη βιομηχανική ρύπανση. Καταγγέλθηκε το γεγονός ότι δεν αποκαλύπτονται οι ένοχοι που διαθέτουν βιομηχανικά απόβλητα απευθείας σε πηγάδια και γεωτρήσεις προκειμένου να γλιτώσουν το κόστος της επεξεργασίας τους. Στη συγκέντρωση παρέστη και ο Δήμαρχος Θήβας, που πιέστηκε από τους πολίτες να δεσμευτεί για επείγοντα μέτρα για την προστασία της υγείας τους, καθώς και εκπρόσωπος της ΔΕΥΑ Θήβας. Η συγκέντρωση κατέληξε σε ψήφισμα που θα αποσταλεί προς κάθε αρμόδιο, ενώ αποφασίστηκε δυναμική συμμετοχή και στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, διεκδικώντας ενέργειες για την περιβαλλοντική εξυγίανση της περιοχής.

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ:

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2007, και ώρα 19.00, στα Άσπρα Σπίτια, κιν/φος Απόλλων, στην παρουσίαση της «Έρευνας αξιολόγησης της παρούσης και της αναμενόμενης κατάστασης στον ευρύτερο χώρο του εργοστασίου «Αλουμίνιο της Ελλάδας»

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2007, σε ανοιχτή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Θήβας για το πρόβλημα του εξασθενούς χρωμίου.

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2007, σε συνάντηση όλων των συλλόγων και κινήσεων του Κορινθιακού Κόλπου, στο Αίγιο, στις 19.00 στο Παλιό Νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: