Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008

Πολίτες κατά του λιθάνθρακα

Σε πείσμα όλων των ιθυνόντων που προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας μετατρέψουν σε μουντζούρηδες (εδώ και εδώ) εμείς επιμένουμε: Συγκροτήθηκε η πανελλαδική πρωτοβουλία φορέων και κινήσεων πολιτών, “Πολίτες κατά του λιθάνθρακα”, η οποία τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου εξέδωσε τη διακήρυξή της. Το δίκτυο συγκρότησε Συντονιστική Επιτροπή, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να ενημερώσει και να κινητοποιήσει για το θέμα της επιχειρούμενης εισαγωγής του λιθάνθρακα στην ηλεκτροπαραγωγή, όχι μόνο στις περιοχές που προγραμματίζονται οι συγκεκριμένες μονάδες, αλλά και γενικότερα.
Σε αυτή την κατεύθυνση, θα επιχειρηθεί η διεύρυνση αυτού του μετώπου, με κάθε ζωντανή συλλογικότητα πολιτών που συμμερίζεται τις δικές μας ανησυχίες. Θα καταβληθεί, επίσης, προσπάθεια να υπάρξουν κοινές δράσεις με κάθε άλλη πρωτοβουλία, που κινείται στην ίδια κατεύθυνση.
Οι φορείς και οι κινήσεις πολιτών που συγκροτούν τον αρχικό πυρήνα της πρωτοβουλίας “Πολίτες κατά του λιθάνθρακα ” είναι :
1. Εθελοντική περιβαλλοντική ομάδα Αλμυρού “Εν δράσει”
2. Ενεργοί πολίτες Εύβοιας
3. Ένωση Ταμυναίων πολιτών η “ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ” (Αλιβέρι)
4. Οικολογική εταιρεία Έβρου
5. Ομάδα Φίλων και Πολιτών Μαντουδίου
6. Παναιτωλοακαρνανικό μέτωπο για το περιβάλλον
7. Περιβαλλοντική πρωτοβουλία Μαγνησίας
8. Σύλλογος προστασίας περιβάλλοντος Αλιβερίου
9. Συμπαράταξη Βοιωτών για το περιβάλλον
10. Συντονιστική επιτροπή αγώνα Καβάλας

http://www.lithanthrakas.wordpress.com/
e-mail: lithanthrakas@gmail.com

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι εντυπωσιακό σε πόσα blog και site γυρίζει η πρωτοβουλία για τον Κορινθιακό. Πρέπει να είναι δεκάδες ανάμεσα τους και πολύ γνωστά όπως το οικολόγιο, το indymedia κλπ κλπ
Οι "πολίτες κατά του λιθάνθρακα" θα συμμετέχουν στην πορεία του Κορινθιακού γιατί όλα αυτά τα δίκτυα πολιτών αλληλοσυνδέονται.

Ανώνυμος είπε...

τι γίνεται με το εργοστάσιο του Μυτηλιναίου; το πέρασε για συμπαραγωγή;

Ανώνυμος είπε...

Πραγματι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας γνωμοδότησε θετικά, οπότε φαίνεται ότι παρά τις αντιδράσεις της ΔΕΗ, της ΓΕΝΟΠ και τις... δικές μας, να ανοίγει ο δρόμος για να πουλάει ρεύμα. Το πρόβλημα εκτος των άλλων είναι ότι με τον τρόπο αυτό γίνεται η αρχή για το ενεργειακό κέντρο που επιδιώκει να δημιουργήσει στην Αντίκυρα- Άσπρα. Βέβαια το ΑτΕ είναι ακόμη χωρίς περιβαλλοντικούς όρους αλλά ποιός νοιάζεται;