Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

Αρνητική γνωμοδότηση του Δ.Σ. του Δήμου Λιβαδειάς στην εγκατάσταση Α/Γ

Στη  χθεσινή (27/8) συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λιβαδειάς απορρίφτηκε από το σύνολο των μελών η αίτηση εγκατάστασης σταθμών μέτρησης αέρα και εγκατάστασης Α/Γ, της εταιρίας ΓΡΑΜΜΙΚΗ ΑΒΕΤΕ και συνεργαζόμενων εταιριών στις βουνοκορφές του Λαφυστίου όρους (Ξεροβούνι), των Κολλιέδων, της Μεγάλης Λούτσας Ζερικίου και της Περδικόβρυσης.
Ο μέγιστος, πλην σύντομος  προβληματισμός των μελών του Δ.Σ. αφορούσε την ασάφεια της αίτησης σε δυο τουλάχιστον σημεία:
  1. Στην έλλειψη αναφοράς της αίτησης στις "συνεργαζόμενες εταιρίες".
  2. Στην πονηριά της αίτησης, που αναφερόταν σε εγκατάσταση σταθμών μέτρησης αιολικού δυναμικού και στην τοποθέτηση Α/Γ, χωρίς άλλες επεξηγήσεις.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. παρέστησαν φυσικά μέλη της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΒΟΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ.
Μοίρασαν φυλλάδιο στα μέλη του Δ.Σ. και στους παρόντες δημοσιογράφους, που ανέφερε ερωτηματικά, που αφορούν στην εγκατάσταση Α/Γ αλλά δεν χρειάστηκε να παρέμβουν από τη στιγμή που εξ αρχής φάνηκαν οι προθέσεις του συνόλου των μελών του Δ.Σ. για αρνητική γνωμοδότηση. 

Αυτό που ίσως δεν είναι γνωστό στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι ή ύπαρξη ανενομετρητή στην κορφή Κολλιέδες εδώ και ένα περίπου χρόνο, χωρίς άδεια φυσικά.

ΟΙ ΒΟΥΝΟΚΟΡΦΕΣ ΤΟΥ ΕΛΙΚΩΝΑ ΔΕ ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΚΟΥΦΑΡΙΑ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πιστοί στις αρχές μας είμασταν κι εκεί. Παρά τις δυσκολίες λόγω περιόδου διακοπών, παρά το γεγονός ότι το μάθαμε τελευταία στιγμή. Και η προσπάθεια μας δικαίωσε.
Η Συμπαράταξη αν μη τι άλλο έχει προκαλέσει τους ανθρώπους, έχουν κουβεντιάσει με τον εαυτό τους και δε βλέπουν πλέον αβασάνιστα τα θέματα του Περιβάλλοντος. Μπράβο σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

Έχουν φτάσει οι αφίσες για τη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης.

1. Πρέπει να μοιραστούν στις κατά τόπους κινήσεις και να τοιχοκολληθούν μαζί με τις προηγούμενες (τις πράσινες).
2. Να ειδοποιηθούν όλοι όσοι μπορούν να έρθουν.
3. Να φέρουν και τα πανό μαζί τους.
4. Να ειδοποιηθούν και οι Βοιωτοί φοιτητές που σπουδάζουν στη Θεσσαλονίκη να ενισχύσουν το μπλόκ της ενέργειας.

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΡΑΓΕ ΑΝΗΚΕΙ ΑΥΤΗ Η ΓΡΑΜΜΙΚΗ ΑΒΕΤΕ ?
ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ. ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ?