Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

Η φωτο απο το diavima.gr

Με τον τρομονόμο αντιμετωπίζονται τα νέα παιδιά που συνελήφθησαν στη Λάρισσα

Λάβαμε:
Κατηγορείσαι ως υπαίτιος του ότι, στον παρακάτω τόπο και χρόνο, όντας ανηλικος, αφού γεννήθηκες την 23.10.1993 ενεργώντας από κοινού με τους συγκατηγορούμενούς σου….»
«… Ενεργώντας από κοινού με άλλους συγκρότησες με άλλους δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα αποτελούμενη από περισσότερα των τριών ατόμων … με κοινό δόλο και κατόπιν συναπόφασης και σύμπραξης συγκρότησες με τους παραπάνω συγκατηγορούμενούς σου ομάδα προσώπων (οργάνωση), η οποία λειτουργούσε σε οργανωμένη βάση, με κατανεμημένους ρόλους, με διαρκή λειτουργία προς τα έξω, που επεδίωκε την διάπραξη εμπρησμών και παραβάσεων σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες … εσύ, όσο και τα υπόλοιπα πρόσωπα της ομάδας, υποτάξατε την κατ' ιδίαν βούλησή σας, στην βούληση της εγκληματικής οργάνωσης, συναποτελούσατε μια ενιαία μονάδα (μέλη της ομάδας που συσκεπτόσασταν και συναποφασίζατε τις πράξεις σας), … την οποία δεν σχηματίσατε περιστασιακά για την διάπραξη των κάτωθι αναφερόμενων παραβιάσεων σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, αλλά με μόνιμο και σταθερό χαρακτήρα, και η υποδομή σας ήταν τέτοιας έκτασης και δυναμικής, ώστε κατείχατε ποικίλα τεχνικά μέσα πάσης φύσεως με τα οποία παρεμβαλόσασταν στους ασυρμάτους της Αστυνομίας …. με δυνατότητα της ομάδας σας να εναλάσσεται και να αντικαθιστά τα μέλη της χωρίς η ίδια να υφίσταται αλλαγή, αφού και μετά τη σύλληψη τόσο τη δική σου όσο και των συγκατηγορουμένων σου, αυτή (ομάδα) συνέχισε να δρα.»
Το παραπάνω είναι μέρος του κατηγορητηρίου που αντιμετωπίζουν 25 νέα παιδία από τη Λάρισα που συνελήφθησαν τις ημέρες των επεισοδίων. Τα 11 από αυτά είναι ΑΝΗΛΙΚΑ από 14 έως 17 ετών! Πρόκειται να δικαστούν για κακουργηματικές πράξεις με τον αντιτρομοκρατικό νόμο!Πρέπει ΟΛΟΙ να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο! Πρέπει να εμποδίσουμε την ποινικοποίηση της διαδήλωσης. Πρέπει να αντιδράσουμε στην τρομοκράτηση πολιτών και συνειδήσεων. Άσχετα με το τι πιστεύουμε για τα επεισόδια, είναι αδιανόητο να διώκονται δεκαπεντάχρονα ως τρομοκράτες. Δεκαπεντάχρονα που μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να έχουν παραβατική συμπεριφορά αλλά δεν μπορεί να δικάζονται ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΦΕΣΗΣ.ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ-- Παντελής Μήτσιου- Περιβαλλοντολόγος
http://perivallon.pblogs.gr http://pmitsiou.blogspot.com

Επίσης χθές Πέμπτη, live- πάρτυ με μεγάλη συμμετοχή μαθητών, νέων, φοιτητών αλλά και μεγαλύτερων συμπολιτών, στο Πανεπιστήμιο της Λιβαδειάς που είναι υπό κατάληψη.

2 σχόλια:

Συμπαράταξη Bοιωτών για το Περιβάλλον είπε...

Επίσης λάβαμε και αυτό:

ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟ ΧΤΕΣ
Ξεφυλλίζω το ημερολόγιό μου.
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008: Ο κρατικός κατασταλτικός μηχανισμός δολοφονεί για μια ακόμη φορά. Νεκρός ο Αλέξης Γρηγορόπουλος, ένα παιδί. Η νεολαία εξεγείρεται και η εξέγερση παίρνει εθνικές κι ακόμη διεθνείς διαστάσεις. Ο πρωθυπουργός των Ελλήνων τι ακούει; Ακούει μόνο βιτρίνες που έσπασαν και δίνει οικονομική βοήθεια σε 500 επιχειρηματίες. Την αγωνία των χιλιάδων νέων δε την ακούει. Το μήνυμα που στέλνουν και που το ακούει ο Σαρκοζί πέρα μακριά στη Γαλλία, αυτός είναι δίπλα εδώ κι ούτε καν το αφουγκράζεται. Κανένα μέτρο που να καταργεί τη δολοφονική δυνατότητα των αστυνομικών οργάνων. Καμία πρόταση για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος. Ούτε λέξη για την αναχαίτιση της ανεργίας. Ούτε λέξη για τους νέους που εργάζονται σε συνθήκες και με αμοιβές δούλων. Μόνον ύβρεις και λόγος καταγγελτικός γι’ αυτούς. Και δακρυγόνα, ξύλο, συλλήψεις, καταδίκες σωρηδόν.
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2007: Η Ελλάδα υφίσταται απ’ τις πυρκαγιές μια μεγάλη οικολογική, οικονομική και κοινωνική καταστροφή. Ποια ήταν η αντίδραση των ιθυνόντων; Αδυναμία αντιμετώπισης του «στρατηγού ανέμου». Δεκάδες νεκροί. Πολιτική εκχώρησης της δημόσιας γης στα ιδιωτικά συμφέροντα, ανάπτυξη βαριάς τουριστικής βιομηχανίας. Καμιά πολιτική για τους πολίτες και το περιβάλλον. Και όποτε οι πολίτες αντέδρασαν στο μεγάλο πλιάτσικο εις βάρος της φύσης και της ζωής τους, αντιμετωπίστηκαν σαν εχθροί.
Έχει κι άλλες σελίδες το ημερολόγιο. Και βλέπω πως αυτό που ζούμε όλο τον καιρό στις προσπάθειες για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος, αυτό βλέπουμε και σήμερα απ’ την πλευρά των ιθυνόντων. Αλλά τώρα η λαϊκή αντίδραση είναι καθολική, εκτεταμένη και έντονη.

ΔΙΑΡΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗ 17/12/2008

Ανώνυμος είπε...

Ξαναχτύπησε η Παπαρήγα
απο ΔΟΛ

Κριτική στην κυβέρνηση και στα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης άσκησε η γγ του ΚΚΕ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τα πρόσφατα επεισόδια.

Η Αλέκα Παπαρήγα κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για διγλωσσία στο θέμα των κουκουλοφόρων, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι τους στηρίζει για λόγους ψηφοθηρίας.

Μάλιστα κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για «επικίνδυνη θέση», διευκρινίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι χτυπούν και πυροβολούν τη νεολαία επειδή ακριβώς είναι νέοι: «αυτό είναι μία επικίνδυνη θέση, δεν είναι πολιτική τοποθέτηση, είναι ψηφοθηρία».

Η γγ του ΚΚΕ χαρακτήρισε τους κουκουλοφόρους, «πυρήνα των σχέσεων με την επίσημη ή ανεπίσημη κρατική καταστολή» και τόνισε ότι δεν έχουν καμία σχέση με τον αριστερισμό, που χαρακτηρίζεται από απόψεις για «εύκολη νίκη κατά του συστήματος, μέσα από διαδηλώσεις ή πετροβολισμούς».

Κατηγόρησε το σύνολο των πολιτικών κομμάτων ότι παίζουν με το θέμα των κουκουλοφόρων με αντιλαϊκά κριτήρια. Μάλιστα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τους χρησιμοποιεί για να αυξήσει την κρατική καταστολή και ίσως να προχωρήσει αργότερα και σε αναστολή άρθρων του Συντάγματος και λήψη έκτακτων μέτρων.

Τόνισε ότι η θέση του κόμματός της είναι ότι οι κουκουλοφόροι δεν αποτελούν απάντηση στην κρατική βία,αλλά μέρος της κρατικής βίας και καταστολής.

Κατηγόρησε ακόμη πολιτικούς ότι «εμπνέονται από τους κουκουλοφόρους και μιλάνε για κίνημα νέων».

Αναφορικά με τη θέση του ΚΚΕ για τις εξελίξεις, η Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι τώρα πρέπει να ξεκινήσει ο πραγματικός και ρωμαλέος αγώνας εναντίον της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και των αντιλαϊκών μέτρων που έρχονται.

Τέλος, αναφορικά με τον τραυματισμό του μαθητή στο Περιστέρι, δήλωσε ότι η κριτική που άσκησε το ΚΚΕ στην κυβέρνηση δεν ήταν ήπια κριτική.

«Ζητήσαμε πολιτικές ευθύνες και καμία συγκάλυψη. Χθες και σήμερα το Περιστέρι σείεται από κινητοποιήσεις. Εμείς χτυπάμε την κυβέρνηση και την πλουτοκρατία στην καρδιά της ταξικά.

» Δεν το παίζουμε επικοινωνιακά και προσπαθούμε να προφυλαχθούμε από την μετατροπή του θέματος σε θεατρική παράσταση και να μην πέσουμε στην παγίδα που μας έχουν στήσει.»