Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Κανείς δεν θέλει την ΗΡΩΝ στο Δομοκό

Συγκέντρωση κατοίκων και ενημερωτική εκδήλωση, πραγματοποίησε η κίνηση πολιτών βόρειας Φθιώτιδας, την περασμένη Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στον Δομοκό. Ομιλητές ήταν : Δημήτρης Παπανίκας, καθηγ. Παν.Πάτρας με θέμα: Αξιοποίηση φυσικού αερίου με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, Δρ. Μιχάλης Χάλαρης, Σύμβουλος Ένωσης Ελλήνων Χημικών με θέμα: Επιπτώσεις στο περιβάλλον και τη Δημόσια υγεία, της χρήσης φυσικού αερίου για ηλεκτροπαραγωγή και Δέσποινα Σπανούδη, χημ.μηχ/κός, μέλος Συμπαράταξης Βοιωτών με θέμα: "Ενεργειακά εργοστάσια και τοπικές κοινωνίες".
Στη συγκέντρωση παρέστησαν και τοποθετήθηκαν αρνητικά για το εργοστάσιο φυσικού αερίου 900 MW που σχεδιάζει η ΗΡΩΝ, οι βουλευτές Καλλιώρας και Σταυρογιάννης της ΝΔ, και Αντωνίου του ΠΑΣΟΚ, καθώς και εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Με μηνύματά τους, εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, τόσο οι άλλοι δύο βουλευτές της ΝΔ όσο και ο Γ.Γ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Οι εκπρόσωποι της τοπικής κίνησης, τόνισαν την αντίθεση τους στη δημιουργία της τεράστιας μονάδας που θα επιβαρύνει δραματικά την ατμόσφαιρα στο κλειστό οροπέδιο του Δομοκού και θα υποβαθμίσει την αγροτική γή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: