Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2007

Κρίμα κύριε Σβίγγο….

Είδαμε την τηλεοπτική συνέντευξη του κ. Σβίγγου, σε εκπομπή του δημοσιογράφου Θανάση Μερτζάνη. Δυστυχώς ο δήμαρχος Θήβας επιμένει ότι οι κάτοικοι της πόλης του μπορούν άφοβα να καταναλώνουν το νερό παρόλο που είναι επιβαρημένο με την καρκινογόνο ουσία εξασθενές χρώμιο. Το ότι είναι καρκινογόνο το επιβεβαιώνει σύμπασα η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, όπως και το γεγονός ότι δεν αποβάλλεται αλλά συσσωρεύεται στον οργανισμό.
Αποδεικνύεται ο κ. Σβίγγος ένας ακόμη δίγλωσσος πολιτικός: στη συγκέντρωση της Συμπαράταξης στη Θήβα αποχωρώντας δήλωσε ότι θέλει να συμμετέχει και αυτός στην κίνησή μας (!) αλλά χθες κατακεραύνωσε τη Συμπαράταξη καταγγέλλοντάς μας και για κομματικές σκοπιμότητες (ποίου κόμματος άραγε;).
Χάνει τη ψυχραιμία του ο κ. Σβίγγος και επιδίδεται σε φτηνές μεθόδους συκοφάντησης αποδίδοντάς μας θέσεις και ισχυρισμούς που ουδέποτε είχαμε: για παράδειγμα είπε ότι είμαστε εναντίον των οργανωμένων και ελεγχόμενων βιομηχανικών περιοχών : ούτε οργανωμένες όμως, ούτε ελεγχόμενες περιοχές έχουμε μέχρι τώρα στη Βοιωτία. Μας κατηγόρησε ότι είμαστε εναντίον των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που θα έσωζαν τη Βοιωτία από τα ορυκτά καύσιμα: θα πρέπει όμως από καιρό να έχει αντιληφθεί ότι η Βοιωτία θα καεί κυριολεκτικά από τεράστιες ενεργειακές μονάδες (3 τουλάχιστον έχουν αδειοδοτηθεί μέχρι τώρα στη περιοχή του) που θα χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, άνθρακα και μαζούτ. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της εμπορευματοποίησης της ενέργειας και ακόμη και αν όλα τα δένδρα του Ελικώνα αντικατασταθούν από ανεμογεννήτριες (ιδιωτικών εταιρειών) δεν πρόκειται να ανατραπεί. Εκτός εάν οι ίδιοι οι πολίτες αντιδράσουν. Η Συμπαράταξη είναι ένα κίνημα πολιτών. Ένα κίνημα στο οποίο ακούγονται πολλές φωνές και απόψεις. Που δεν εκπροσωπείται από έναν αλλά από όλους όσους παρίστανται. Παρ' όλα αυτά, ουδέποτε και οπουδήποτε δεν υπήρξε κείμενο ή τοποθέτηση μας που να ζητά από τον κ. Σβίγγο οτιδήποτε άλλο εκτός από το να πάρει μέτρα για καθαρό νερό. Είναι κρίμα που ο ίδιος γλίστρησε στην πολιτική απρέπεια και μάλιστα παρά τις προσπάθειες του δημοσιογράφου να τον συγκρατήσει. Κρίμα, κύριε Σβίγγο.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπράβο σας. αν και δεν θεώρησα σκόπιμο να τον δω ούτε για ένα λεπτό είμαι βέβαιος για το τι θα είπε. λίγη ώρα μετά τον διέψευδε η ίδια η πραγματικότητα σε κάποιο άλλο κανάλι...

Ανώνυμος είπε...

Δεν το γνωρίζαμε αλλά πραγματικά κι εγώ χωρίς να δω την εκπομπή κατάλαβα τι ακριβώς θα έλεγε για πολοστή φορά.

Είναι φαίνεται τέτοια η αναξιοπιστία του που ενώ έχει βγει στην τηλεόραση σαν δήμαρχος και σαν γιατρός πάνω από 4 φορές δεν έχει καταφέρει να πείσει τους Θηβαίους..

Τι να πούμε άλλο, σηκώνουμε τα χέρια με την περίπτωση του

vagpep είπε...

Ο κύριος δήμαρχος συνεχίζει να μας δουλεύει κανονικά.
Ενώ μας λέει και προσπαθεί να μας πείσει με κάθε τρόπο πως το νερό της πόλης είναι κατάλληλο για οικιακή χρήση,εκείνος είναι που πρώτος αγοράζει εμφιαλωμένο νερό!!
Και υπάρχουν και μάρτυρες πάνω σε αυτό που τον είδαν..
Γιατί κύριε δήμαρχε το κάνετε αυτό, αφού το νεράκι μας είναι καλό? Έτσι δεν μας λέτε?
Εγώ και κάθε πολίτης αυτής της μικρής γωνιάς της Ελλάδας ΘΕΛΟΥΜΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ το νερό που μας παρέχετε να μην έχει όχι λίγο, αλλά καθόλου εξασθενές χρώμιο..
Ελπίζω να καταλαβαίνετε όταν λέω καθόλου τι εννοώ...Κ Α Θ Ο Λ Ο Υ Ε Ξ Α Σ Θ Ε Ν Ε Σ Χ Ρ Ω Μ Ι Ο.
Μην βάζετε αυτό το σοβαρό θέμα που μας αφορά όλους μας σε δευτερεύουσα θέση σε ότι αφορά τα προβλήματα του δήμου..Είναι το θέμα που θα πρέπει να σας αποσχολεί από το πρωί μέχρι το βράδυ σαν ανώτερος άρχοντας αυτής της πόλης..Γιατί με το να σας εκλέξει ο κόσμος της Θήβας το έκανε με σκοπό να είστε εσείς η αιχμή του δόρατος στα καθημερινά προβληματά του και όχι κάτι άλλο..
Εγώ συμμετέχω σε αυτήν την κίνηση πολιτών Θήβας για το περιβάλλον και πάνω στις δικές σας αναφορές σχετικά με τις πολιτικές σκοπιμότητες,σας απαντώ πως εγώ προσωπικά σας ψήφισα στις δημοτικές εκλογές ,αλλά σε ότι αφορά την υγεία των παιδιών μου και της οικογένειας μου και φυσικά την υγεία όλων των συνανθρώπων μου δεν υπάρχει περίπτωση να συμβιβαστώ με τίποτα!!!
ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ ΤΩΡΑ...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε vagpep τελικά το παραδέχθηκε και μόνος του ο δήμαρχος. Όσο για τις "σκοπιμότητες" είναι η γνωστή καραμέλα όλων όσων στριμώχνονται.