Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2008

Μέγα πλήθος και πάθος στο Ξυλόκαστρο

Με εντυπωσιακή, για τα δεδομένα της περιοχής και του θέματος, συμμετοχή πολιτών και εκπροσώπων φορέων, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Ξυλόκαστρο, το Σάββατο 12/1, στις 6 μ.μ.. Η εκδήλωση έγινε από την "Πρωτοβουλία για τη σωτηρία του Κορινθιακού", και με τη στήριξη πολλών άλλων φορέων της περιοχής, και είχε σαν θέμα: "Εργοστάσια παραγωγής ενέργειας και περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Τρόποι συλλογικής δράσης". Εκπρόσωποι της Συμπαράταξης Βοιωτών για το περιβάλλον ενημέρωσαν διεξοδικά τους συγκεντρωμένους για όσα γίνονται ή σχεδιάζεται να γίνουν στις περιοχές της Αντίκυρας και της Θίσβης, δραστηριότητες που αποτελούν την αιχμή του δόρατος της περιβαλλοντικής απειλής, στην ευρύτερη περιοχή του Κορινθιακού.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, που ακολούθησε, εκφράστηκε έντονα η διάθεση των ενεργών πολιτών της περιοχής για κοινή δράση, ώστε να μπει φραγμός στις ρυπογόνες διαθέσεις των οικονομικών κολοσσών που επιβουλεύονται την περιοχή.
Με αυτό το πνεύμα, και στο πλαίσιο της εκδήλωσης, αποφασίστηκε η συγκρότηση συντονιστικού σχήματος των κινήσεων των πολιτών της ευρύτερης περιοχής που σε πρώτη φάση θα περιλαμβάνει: τη Συμπαράταξη Βοιωτών για το περιβάλλον, την Πρωτοβουλία για τη σωτηρία του Κορινθιακού (ν. Κορινθίας), την οικολογική κίνηση Πάτρας, το Παναιτωλοακαρνανικό μέτωπο για το περιβάλλον και την Ομοσπονδία οικολογικών οργανώσεων Κορινθιακού "Η ΑΛΚΥΩΝ". Οι παραπάνω φορείς στο αμέσως επόμενο διάστημα θα εξαγγείλουν τις πρώτες τους κοινές δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: